Slăbește sănătos consumând cafea verde

0
cafea verde

Cafeaua verde este cafeaua crudă, neprăjită și neprocesată, neprelucrată termic, fiind net superioară cafelei clasice (prajită). Cafeaua verde are efecte curative mai evidente deoarece este foarte bogată în acid clorogenic, substanță care limitează absorbția zahărului de către corp, ajutând la menținerea greutății, va lupta cu celulita și va blinda organismul cu un scut anticancer. Cafeaua verde are proprietăți curative pentru o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi cele metabolice, care provoacă o creștere în greutate și terminând cu cele cardiace și hepatice, cauzate de acumularea grăsimilor în exces.

Cafeaua verde conține cantități importante de antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi și previn cancerul. Reglează metabolismul, ajută la eliminarea kilogramelor nedorite și acționează ca un tonic pentru activitatea cerebrală. Reduce stresul oxidativ cu 12%-16%, datorită principalilor antioxidanți numiti polifenoli ce frânează procesul de distrugere celulară, încetinind procesul de îmbătrânire. Cafeaua vede conține acid cafeic care acționează ca un tonic general, folosind în curele de detoxifiere. Diminuează riscul de diabet. Cafeaua verde este și un dezinfectant natural, utilă în lupta cu bacteriile și virușii, având efecte antinflamatoare, antipiretice și antiseptice. Are efecte antihiperlipemice, scade colesterolul rău și îl crește pe cel bun. Cafeaua verde previne tahicardia, creșterea tensiunii arteriale și insomnia.

Principalii compuși din cafeaua verde sunt acidul dicaffeoilquinic (diCQA) și acidul caffeoilquinic (CQA) care pot fi absorbiți foarte ușor de către organism. Acidul clorogenic inhibă secreția enzimei G6P, care stabilizează în mod semnificativ nivelul de zahăr din sânge, băutura fiind ideală și pentru diabetici.

Cel mai cunoscut efect al cafelei verzi este acela de a-i ajuta pe cei care țin regim de slăbit. Datorită conținutului ridicat de acid clorogenic, se accelerează metabolismul și aportul de glucoză este inhibat. Același acid reduce și absorbția zahărului în organism. 10 grame de cafea consumate înaintea principalelor mese ale zilei duc la reducerea grăsimilor din corp. Pentru rezultate bune sunt recomandate două căni de cafea verde pe zi, de preferat în prima parte a zilei.

Sursa: www.beacafeaverde.ro.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate