IPj Neamţ: Acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului

0

În perioada 08-10 iulie, pe raza județului Neamț , se desfășoară acțiuni pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere și pentru asigurarea fluenței traficului.
În primele două zile ale desfășurării acțiunilor, respectiv 8-9 iulie, au fost angrenați un număr de 125 polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică și transporturi, care au aplicat 584 sancțiuni contravenționale în valoare de 72.586 lei și au dispus confiscarea unor bunuri în valoare de 2.400 lei.
Totodată, au fost reținute 30 permise de conducere din care 7 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și 7 pentru depășirea regimului legal de viteză; au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și au fost constatate 11 infracțiuni din care 6 la regimul rutier.

Exemple:

În ziua de 8 iulie a.c., orele 19.02, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Roman, a depistat pe DN 2, pe raza localității Traian, un bărbat de 20 ani din Fălticeni, care conducea un autoturism având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În ziua de 8 iulie a.c., orele 16.10, lucrători din cadrul Postului de Poliție Grințieș au depistat pe DN 15, pe raza comunei Grințieș, un autoturism condus de un bărbat de 42 ani din comună, care se afla sub influența alcoolului.

În ziua de 9 iulie a.c., orele 18.13, lucrători din cadrul Poliției orașului Tg. Neamț au depistat pe DN 15 B, pe raza comunei Timișești, un autoturism condus de un bărbat de 32 ani din comună care se afla sub influența alcoolului. În ziua de 9 iulie a.c., orele 16.30, un echipaj din cadrul secției de Poliție Rurală nr 1 Borlești, a depistat pe raza comunei Rediu, un bărbat de 18 ani din Comună, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În ziua de 9 iulie a.c., orele 18.02, un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală nr 14 Urecheni, a depistat pe DJ 155 I, un bărbat de 45 ani din comuna Petricani, care conducea un autoturism emanând halenă alcoolică și având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind astfel condus la Spitalul Tg. Neamț în vederea recoltării probelor biologice.

În ziua de 10 iulie a.c., orele 02.00, lucrători din cadrul Postului de poliție Stănița au depistat pe DJ 280 , pe raza comunei o autoutilitară în șanț. In urma cercetărilor polițiștii au stabilit că șoferul, un bărbat de 38 ani din comună, a condus autoutilitara în timp ce se afla sub influența alcoolului. Conducătorii auto depistați sunt cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

sursa: IPJ Neamţ

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate