Remus Munteanu: „Ideea mea principală este binele românilor” – declarații în direct, într-o emisiune TV (VIDEO)

0
foto – captură video

Deputatul PSD Neamț, Remus Munteanu, a participat împreună cu Filip Havârneanu (deputat USR Plus Iași) și Onuț Valeriu Atanasiu (deputat PNL Galați), la emisiunea „Regiunea în Obiectiv” a postului TVR Iași, emisiune ce a avut ca temă principală discuțiile cu „Parlamentari aflați la primul mandat”.

Întrebat cum s-a adaptat la statutul de deputat, Remus Munteanu a răspuns: „Aș putea să spun chiar neașteptat de bine, și dacă tot ne-ați întrebat ce păreri avem, aș putea să vă spun că sunt de aceeași părere cu domnul deputat Havârneanu, și că mi-aș dori să ne unim cu toții forțele, să lăsăm „ambițiile politice” (…) și să lucrăm pentru binele românilor. Cred că acesta ar trebui să fie scopul tuturor celor ajunși în Parlamentul României și al colegilor de la guvernare, indiferent de culoarea politică.”

Pus în situația de a răspunde cum reprezintă alegătorii din partea opoziției, lucru care este mai dificil, Remus Munteanu a răspuns: „Într-adevăr, Partidul Social Democrat este pentru prima dată după mult timp în opoziție, dar noi o să încercăm să facem o opoziție constructivă, în care scopul nostru final va fi binele românilor, începând de la copii – alocațiile copiilor, până la pensiile bătrânilor. Vreau să vă spun dinainte și de la început, nu vreau să am niciun fel de conflict politic, deci nu vreau să vorbesc de nicio guvernare dinainte sau cea de acum, dar ideea mea principală este binele românilor.”

Părerea deputatului nemțean cu privire la felul în care se comportă anumiți politicieni este: „Nu vreau să par avocatul domnului Ghiță, dar aș vrea să le transmit colegilor mei, care probabil știu și ei lucrul acesta, că nu e un caz singular în Camera Deputaților. Probabil făcând referire și la evenimentul care s-a întâmplat zilele trecute între deputații USR și AUR pe holurile Parlamentului, deci astfel de exemple putem găsi o mulțime. Ideea e, după părerea mea personală, că ar trebui ca respectul reciproc să ne caracterizeze pe toți. Și acum revenind la declarația politică a domnului deputat, dacă dânsul cunoaște cazuri de persoane mai presus de lege și care au încălcat legea, actuali sau foști parlamentari, cred că ar trebui să ni le spună cu subiect și predicat, să ni le spună nominal și să știe toată lumea, pentru că la modul general vorbim mult și nu înțelegem nimic.”

Moțiunea de cenzură împotriva ministrului Oros va fi discutată săptămâna viitoare. Nemulțumirile PSD-ului sunt: „La ședința Comisiei de Agricultură din data de 25 februarie 2021, în care s-a discutat Bugetul pentru Ministerul Agriculturii pe anul 2021, s-a votat un amendament făcut de grupul parlamentar PSD, în care se solicita suma de un miliard de lei pentru a despăgubi fermierii care au fost afectați de secetă. (…) voturile au fost egale, dar votul ministrului Oros a fost împotrivă. (…)

Ca membru al Comisiei de Tineret și Sport, Remus Munteanu a făcut declarații despre sprijinul pentru activitățile sportive în această perioadă de pandemie: „E clar că este necesar un sprijin pentru sportul în masă, pentru mișcarea sportivă, dar totul se învârte în jurul acestei pandemii care se pare că ne blochează toate activitățile și sper să scăpăm cât mai repede de ea și cât mai curând, încercăm să revenim la vechea noastră viață, care cred că oricum nu va fi niciodată cum a fost înainte.. E necesar ca tinerii, copiii, să fie sprijiniți cât mai mult posibil pentru a face mișcare, pentru a face sport. (…).

Cu privire la PNRR, deputatul a transmis: „Văd că tot se discută despre acest PNRR, care pare a fi salvarea românilor, eu cred că este „o mare vrăjeală” (…), toată lumea își pune speranța în acest program de reziliență, care în acești ani (din 2021 până în 2026) ar trebui să se întâmple în România ceva WOW, să fie acoperită de autostrăzi (…) Părerea mea este că nu se va întâmpla, sper să mă înșel. (…)”.

Întreaga emisiune mai jos – video:

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate