ITM Neamț: Amenzi şi sancţiuni pentru munca la negru şi protecţia muncii

0
????????????????????????????????????

În perioada 1-30 iunie, 18 inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, au efectuat 270 de controale, ocazie cu care s-au constatat 332 deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă și s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate. Urmare a controalelor efectuate, s-au aplicat 117 sancțiuni contravenționale, însumând 216.300 lei.

În luna iunie au fost realizate 106 vizite de control și evaluare la unități economice. Cu ocazia controalelor, s-au aplicat un număr de 96 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 38.000 lei.

În aceeași lună au fost controlați 164 agenți economici. Cu prilejul controalelor au fost aplicate un număr de 21 sancțiuni contravenționale din care 17 amenzi contravenționale, însumând 178.300 lei, respectiv 4 avertismente pentru încălcări ale legii nr. 53/2003.

Totodată, au fost depistați 10 angajatori la care lucrau 16 persoane fără forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru muncă fără forme legale de angajare a fost de 160.000 lei. În cazul unui angajator s-au înaintat către organele de cercetare penală documentele necesare în vederea constatării infracțiunii pentru nerespectarea regimului de muncă al minorilor.
Au mai fost depistate 44 persoane pentru care angajatorii au înregistrat contratele individuale de muncă în registrul general de evidență al salariaților în format electronic cu încălcarea termenului prevăzut de HG nr 500/2011, fiind dispuse 61 măsuri pentru remedierea neconformităților și totodată au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, respectiv 2 amenzi în valoare de 9.000 lei și un avertisment.
Tot în luna iunie, la ITM Neamț au fost înregistrate 6 accidente de muncă soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate