Neamț: Incendii provocate de fumatul în locuri nepermise

0
????????????????????????????????????

Miercuri, 13.07.2016, la ora 18:09, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii. Militarii au acţionat timp de o oră pentru a stinge incendiul, în urma căruia au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 90 mp., hainele aflate în pod, aproximativ 400 kg., şi s-au degradat două biciclete şi trei aparate electrocasnice.

Cauza probabilă a incendiului – fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător. Incendiul a izbucnit la cei trei baloţi de paie depozitaţi lângă casă şi s-a extins la streaşina acesteia, apoi la tot acoperişul, până la sosirea forţelor de urgenţă profesioniste. La intervenţie au participat trei membri ai Serviciului Voluntar pentru situaţii de Urgenţă din comună.

Joi, 14.07.2016, la ora 00:05, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Lunca Moldovei, comuna Păstrăveni. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei cu o autospecială. Forţele au acţionat timp de o oră pentru a stinge incendiul, în urma căruia au ars o porţiune din acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp., tâmplăria din două camere şi o terasă din lemn, cu suprafaţa de 10 mp. Cauza probabilă a incendiului – fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător (cel mai probabil, proprietarul a adormit pe canapeaua de pe terasă, cu ţigara aprinsă).

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ vă reaminteşte:

Se interzice fumatul la o distanţă mai mică de: 40 m faţă de locurile în care există pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, explozivi, vapori inflamabili; 10 m faţă de locurile în care există materiele solide combustibile: lemn, textile, hârtie, carton asfaltat, bitum; 50 m faţă de culturile de cereale păioase în perioada coacerii şi recoltării sau de zonele împădurite;

Nu fumaţi nicodată în pat, când sunteţi obosit sau aţi consumat băuturi alcoolice; Scrumul şi resturile de ţigări se depun în scrumiere. Nu aruncaţi resturile de ţigări în coşul de gunoi.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate