IPJ Neamț: Acţiuni pentru siguranţa transporturilor feroviare

0

Poliţiştii de la transporturi au acţionat la nivel județului Neamț pentru prevenirea şi combaterea călătoriilor frauduloase, a faptelor antisociale, precum şi pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii.
În ziua de 29 august a.c., la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat acţiuni punctuale în trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată şi pe liniile adiacente, precum şi în staţiile de cale ferată.
În urma activităţilor desfășurate, poliţiştii au aplicat 8 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 900 de lei. Dintre sancţiunile aplicate, 6 sunt prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost identificaţi 4 călători care circulau fraudulos, cărora personalul specializat le-au aplicat taxe şi suprataxe, iar 6 persoane care apelau la mila publicului au fost preluate de polițiști pentru continuarea verificărilor și luarea măsurilor legale.
În primele șase luni ale anului 2016, au fost desfășurate activități de patrulare în 1003 trenuri aflate în circulație atât pe magistrala 500 București – Suceava, pe liniile secundare Bacău – Bicaz, Roman – Buhăiești și Pașcani – Tg., precum și în stațiile CFR Piatra Neamț, Roman, Tg. Neamț, Bicaz și Roznov în urma cărora au fost constatate 45 de infracţiuni, dintre care 4 de natură economico – financiare și 41 judiciare, 11 persoane fiind surprinse în flagrant delict.
Pentru neregulile constate, au fost aplicate 628 de sancțiuni contravenţionale în valoare de 76,275 lei. În urma controalelor, au fost identificaţi 115 călători frauduloşi, cărora personalul CFR specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 1.823 de lei.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate