Copiii instituționalizați din Neamț, oaspeții premierului Cioloș. Galerie Foto

0
DSC_7701-3

Copiii centrelor de plasament din structura DGASPC Neamț au fost joi, 28 iulie, oaspeții primului ministru Dacian Cioloș, care și-a făcut timp pentru a-i cunoaște. Invitația a venit ca urmare a gestului lor de a iniția o campanie de donații pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului“.

Practic, copiii au decis să doneze 1 leu din banii lor de buzunar, astfel încât la finalul perioadei de subscripție publică pentru cumpărarea acestei sculpturi să poată spune cu mândrie că au contribuit și ei cu ceva la păstrarea ei în patrimoniul nostru. Impresionat de inițiativă și de exemplul dat de acești copii, Dacian Cioloș le-a lansat invitația de a veni la București pentru a-i cunoaște personal dar și pentru a le arăta în realitate „Cumințenia Pământului“.

Astfel, un grup de 50 de copii împreună cu 5 însoțitori au mers joi la Muzeul Băncii Naționale București, locul unde se află opera lui Brâncuși. Ghid le-a fost însuși ministrul Culturii, Corina Șuteu, care printr-o atitudine extrem de prietenoasă și într-un limbaj accesibil copiilor le-a dat acestora detalii esențiale despre valoarea operei brâncușiene. Ulterior, copiii au fost invitați la Guvern unde le-au fost gazde secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu, ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, ministrul Culturii, Corina Șuteu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.
La ora 12.00 a venit și premierul Cioloș care s-a declarat impresionat și emoționat de gestul copiilor, de exemplul dat de ei dar și de frumusețea și cumințenia lor. Acesta a adăugat că inițiativa lor ar trebui să fie un exemplu de atitudine civică, de implicare și de responsabilitate, felicitându-i pentru tot ceea ce reprezintă ei. La finalul întâlnirii oficialii au făcut fotografii cu copiii, au stat de vorbă extrem de relaxați făcând să le treacă emoțiile celor mici, după care miniștrii i-au invitat la masă, pentru ei fiind pregătit un meniu de sărbătoare.

Ziua a continuat cu încă o vizită la Muzeul Național de Artă al României, unde copiii au putut admira și alte sculpturi ale lui Brâncuși – Rugăciune, Danaidă, Cap de copil, etc.- dar și picturi ale lui Grigorescu, Aman, Camil Ressu, etc.

„Inițiativa copiilor de a dona pentru achiziționarea sculpturii Cumințenia Pământului ne-a impresionat și ne-a făcut și mai mândri de ei. Sunt oameni remarcabili care, deși au trecut prin încercări grele, și-au păstrat verticalitatea și sufletul frumos iar implicarea în această campanie este dovada calităților lor. Faptul că primul ministru al României și-a făcut timp în agenda sa încărcată pentru a-i cunoaște personal reprezintă pentru noi toți o mare onoare și mândrie și ne responsabilizează pentru viitor. Totodată este o bucurie uriașă că reușim astfel să demonstrăm tuturor ce copii minunați avem“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

DSC_7711
DSC_7841-2
DSC_7815
DSC_7823-Edit
DSC_7848
DSC_7913

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate