Președintele CJ, Ionel Arsene, întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri

0

Președintele CJ, Ionel Arsene, s-a întâlnit astăzi din nou cu oameni de afaceri din judet, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie și ai ADR Nord Est pentru a continua consultările în vederea stabilirii unei viziuni comune asupra dezvoltării judetului. La întâlnire au participat reprezentanti ai mediului de afaceri din domenii diverse, de la construcții, textile, prelucrarea lemnului până la servicii.

Într-un top al problemelor oamenilor de afaceri de la Neamț, infrastructura de transport deficitară, legislația fiscala stufoasa, lipsa de investiții majore în economia județului și lipsa calificării forței de munca ocupă primele locuri.

Președintele Arsene i-a informat pe cei prezenți despre planul de măsuri al Consiliului Judetean și a celor de la Drumuri Naționale în ceea ce privește investițiile în infrastructura rutiera de pe raza județului. Totodată, președintele CJ le-a solicitat șefilor de servicii din Consiliul Județean să alcătuiască o fișă pe fiecare localitate în parte, în care să fie identificate oportunitățile investiționale din judet, pe zone, respectiv terenuri, construcții și utilități în vederea unei valorificari superioare a resurselor locale. O altă problema stringentă cu care se confruntă oamenii de afaceri din Neamț și în rezolvarea căreia au solicitat ajutorul Consiliului Județean a fost lipsa calificării forței de munca disponibilă cât și lipsa de stabilitate a acesteia. Soluțiile identificate pentru rezolvarea acestei probleme au fost reglementarea învățământului profesional dual, la începutul lunii august urmând sa aibă loc o întâlnire cu reprezentanti ai ministerelor educației, muncii și finanțelor pentru a discuta despre reglementarea corectă a acestui sistem de învățământ. O altă soluție punctuală identificată pentru această problemă a fost accesarea fondurilor europene pentru cursuri de calificare prin POCU.

„Este evidentă nevoia dezvoltării de structuri asociative ale mediului de afaceri și promovarea de parteneriate cu unitățile administrației locale. Îmi doresc și voi insista ca aceste întâlniri de lucru sa aibă loc cu regularitate, pe teme clar stabilite pe domenii de activitate. Voi crea un consiliu consultativ în care sa fie reprezentate toate sectoarele economice. Împreună stabilim direcțiile de dezvoltare, împreună stabilim strategia și împreună muncim pentru a o pune în aplicare.”, a declarat președintele CJ Neamt, Ionel Arsene.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate