Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cetățean chinez cercetat pentru comerț cu marfă contrafăcută (foto)

La data de 5 februarie 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Neamț au acționat pe linia prevenirii și combaterii contrafacerii de mărfuri.

Astfel, la o societate comercială din București, cu punctul de lucru în Piatra-Neamț, polițiștii au identificat 360 de produse susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 13.000 de lei. Întrucât administratorul societății, un bărbat de 44 de ani, de cetățenie chineză, nu a putut prezenta documente care să ateste dreptul de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, întreaga cantitate de produse a fost ridicată în vederea confiscării.

Polițiștii au demarat în acest caz o anchetă, sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă  prevăzută  şi pedepsită  de Legea 84/1998 R.

  • Articol documentat cu sprijinul IPJ Neamț
ziarLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *