A început evaluarea primelor dosare pentru tratamentul fără interferon

0
interferon

Prima comisie de experţi CNAS pentru afecţiuni hepatice care evaluează dosarele pentru tratamentul fără interferon, conform criteriilor de eligibilitate stabilite în protocolul terapeutic, se va întruni în data de 25 noiembrie 2015.
În prezent sunt depuse la sediul CNAS un număr de 123 de dosare. În cursul zilei de astăzi casele de asigurări mai pot transmite dosare pentru tratament fără interferon care intră în analiza comisiei care se întruneşte mâine.
Până la finalul acestei săptămâni, deciziile comisiei CNAS vor fi transmise la casele de asigurări de sănătate. Deciziile de aprobare vor permite accesul la tratament începând cu data de 1 decembrie 2015.
“În perioadaurmătoare, comisia de experţi pentru afecţiuni hepatice se va întruni ori de câte ori vor fi depuse la CNAS aproximativ 100 de dosare. Cu siguranţă, dacă ar fi fost depuse azi 5.000 de dosare, ele nu ar fi putut fi analizate decât pe parcursul câtorva luni”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS
Reamintim că procedura de întocmire a dosarelor şi informaţiile despre modul în care pacientul intra în posesia tratamentului fără interferon sunt publicate pe site-ul CNAS la secţiunea “medicamente – tratament fără interferon”
.
Până la data de 13 noiembrie 2015 au fost distribuite un număr de 2.720 de vouchere pentru investigaţii în cele 11 centre din ţară desemnate pentru evaluarea şi monitorizarea pacienţilor în vederea acordării tratamentului fără interferon. Perioada de valabilitate a investigaţiilor efectuate în baza acestor vouchere este de 3 luni. Procesul de distribuire a voucherelor va continua.
În baza contractului cost-volum-rezultat încheiat de CNAS, vor beneficia de tratament fără interferon pacienţii cu hepatită cronică virală C şi ciroză hepatică C, cu stadiul de fibroză F4.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate