România are resurse suficiente să mărească cu 50% salariile, pensiile și alocațiile

0
mariri-salarii-pensii

În România sunt resurse extrabugetare pentru:

1. Majorarea cu 50% a salariilor bugetarilor.
2. Majorarea cu 50% a pensiilor.
3. Majorarea cu 50% a alocației pentru copii.
4. Dotarea și reabilitarea completă a 40 de spitale județene de urgență

De unde se pot lua acești bani ?

1. Banii pentru majorarea cu 50% a salariilor bugetarilor, adică 6,5 miliarde euro, se pot obține prin reducerea cu 20% a marii evaziuni fiscale care este estimată de Comisia Europeană la 41 miliarde euro. Adică, la un Produs Intern Brut de 136,4 miliarde de euro, în România se înregistrează o evaziune fiscală de 41 miliarde de euro. Astfel România ocupă locul 2 în Europa la evaziune fiscală după Bulgaria.

2. Banii pentru majorarea cu 50% a pensiilor, adică 20 miliarde euro, se pot obține prin practicarea unui preț de piață europeană la 20% din resursele naturale la care România percepe redevențe subevaluate de regulă unor companii străine. Se apreciază că dacă România ar percepe redevențele la nivelul celorlalte state europene, pentru exploatarea resurselor naturale ar acumula un plus de 100 miliarde euro anual.

3. Banii pentru majorarea cu 50% a alocațiilor pentru copii, adică 1,5 miliarde euro, se pot obține prin recuperarea a 20% din ce s-a dovedit în urma anchetelor că au furat politicienii corupți din România.

Concluzie aproape matematică: Dacă reușim să diminuam evaziunea, hoția și corupția cu doar 20% și reușim să recuperăm doar 20% din ce s-a furat deja, s-ar putea majora cu 50% salarii, pensii și alocații fără să se fie afectat bugetul actual al României.
Dacă am ajunge la recordul de a reduce corupția și hoția la jumătate deja am fi o țară cu un salariu minim de 1.000 de euro.
Din păcate aceste lucruri nu se vor putea întâmpla cu actuala clasă politică prea coruptă care își impune în instituțiile statului tot oameni corupți împreună cu care devalizează an de an această țară.

Iosub Robert

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate