Transportul public de persoane, în atenția polițiștilor nemțeni

0
????????????????????????????????????

În perioada 11-17.07.2016, polițiștii rutieri au acționat, în sistem integrat, pe linia verificării legalităţii activităţii de transport public de persoane și pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate aceste vehicule.
Astfel, circa 43 de polițiști au acționat zilnic pentru verificarea legalității transportului public de persoane efectuat prin curse regulate si ocazionale, activități ce au fost desfășurate împreună cu lucrătorii de poliție din mediul rural pe raza întregului județ.
În urma activităților desfășurate, 804 de autovehicule au fost controlate în trafic, fiind aplicate 257 de sancțiuni contravenționale, dintre care 48 pentru încălcarea prevederilor HG 69/2012 privind transportul public de persoane, 3 la OG 37/ 2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, iar restul la alte abateri săvârșite la regimul rutier.
Ca măsuri complementare aplicate, a fost reținut un certificat de înmatriculare pentru lipsa RCA. Acțiunile vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni, în principal, pe cauzele generatoare de accidente la nivelul județului. Mâine polițiștii rutieri vor fi angrenați într-o acțiune pe linia nerespectării legislației la trecerea la nivel cu calea ferată.

sursa : IPJ Neamț

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate