Strategia de demolare a municipiului Piatra Neamț

0
politicieni

De 25 de ani, pe la conducerea municipalității se perindă tot felul de oameni, mai de valoare sau mai incompetenți, toți având un element comun: câte o echipă de incompetenți, hoți, pițipoance și oportuniști.
Orice comunitate, ca să se dezvolte, are nevoie obligatoriu de un plan minim pe 5 ani de zile și unul pe 20 de ani. De fapt așa a și fost construit acest oraș în care trăim. Niște oameni, la acea vreme comuniști, au gândit, fără calculatoare, fără nici măcar un amărât de copiator, cum să înalțe un oraș, cum să ridice cartiere, cum să creeze locuri de muncă, școli și grădinițe, cinematografe și parcuri.
După revoluție, din păcate, o armată de incompetenți și bandiți au început ușor ușor să acapareze economia pe care au distrus-o, să acapareze terenuri și spații comerciale cu care au făcut avere și să pună stăpânire pe tot avutul public muncit cu greu de părinții și bunicii noștri.
Acum asistăm stupefiați la distrugerea sistematică a tot ce s-a făcut în acest oraș. Hoarde de incompetenți ocupă instituțiile publice și asfixiază pe puținii oameni competenți rămași în sistem. La fiecare pas te împiedici de tot felul de pițipoance cu statut de nevastă fără ocupație sau de amantă care nu își găsea loc de muncă. La fiecare colț dai peste câte o rudă a unui șef de prin vreo instituție. Pe fiecare culoar te întâlnești cu un bugetar angajat pe criterii politice. La fiecare ușă de instituție vezi cum izvorăște incompetența din clădire.
Mult timp am fost tentat să cred că am de-a face cu oameni care fac lucruri din reavoință, dar nu este așa, îi judecam greșit… ei sunt doar incompetenți și pe deasupra foarte aroganți. Oriunde te duci și încerci să rezolvi o problemă, dacă vei da peste un șef cu mintea la el, sigur te vei încurca în vreun incompetent din subordinea lui.
Oamenii de valoare din acest oraș au fost alungați sistematic de incompetenții care ne înconjoară. Am un prieten care nu a putut să se angajeze informatician la o instituție din Neamț și a ajuns să se ocupe de informatizarea spitalelor din Los Angeles. Mai am un prieten care nu a putut să se angajeze la jandarmi și după două cicluri de Legiunea Străină a rămas cu un grad foarte mare în Franța. Am un prieten care nu era bun pentru televiziunile din Neamț și a ajuns să lucreze la BBC. Și lista poate continua…
Acesta este, din păcate, orașul în care trăim. Un tărâm al incompetenței în care strategiile parcă sunt menite să demoleze societatea și tot ce înglobează ea. Dacă nu ne trezim și nu dăm una peste bot clasei politice care promovează numai incompetenți și oameni care își plătesc locurile pe liste, vom ajunge victimele propriei indolențe. Ziarpiatraneamt.ro se pregătește în acest sens să vă prezinte fiecare candidat într-o manieră pe care presa locală nu a mai făcut-o niciodată. Surprizele se vor ține lanț pentru toate partidele care vor alege să își umple listele de incompetenți care își plătesc locul. Trebuie cineva să le dea odată și odată de înțeles că așa nu se mai poate.

Iosub Robert

Post-ul Strategia de demolare a municipiului Piatra Neamț apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate