Sfânta Muceniță Anastasia Romana

0
22decembrie-anastasia

Sfanta Mucenita Anastasia a trăit în vremea împăraților păgani Deciu (249-253) și Valerian (253-260). A rămas orfană de ambii părinți la vârsta de trei ani. A fost luată spre creștere de stareța unei mănăstiri de lângă Roma, care se numeaSofia.
Sfânta Anastasia s-a făcut vestită printre creștini datorită frumuseții duhovnicești, iar printre păgâni, datorită frumuseții trupești.
Guvernatorul păgân Probus, auzind de frumusețea ei, a trimis soldați la mănăstirea în care aceasta viețuia, ca să o aducă pe Anastasia înaintea lui. Adusă înaintea guvernatorului, ea și-a declarat credinta în Hristos. Guvernatorul a încercat mai întai să o ademeneasca pe Anastasia, căci dorea să o ia de soție, apoi a trecut la sinistre amenințări.

Însă, mucenița a răspuns: „Gata sunt să mor pentru Dumnezeul meu nu doar o dată, ci și de sute de ori, de este cu putință.” Monaha Anastasia a fost supusa multor chinuri:i s-au smuls unghiile de la degete, după aceea i-au tăiat mâinile şi picioarele şi apoi i-au sfărâmat toţi dinţii, iar în cele din urmă a fost omorâtă prin decapitare în afara cetății.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Post-ul Sfânta Muceniță Anastasia Romana apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate