Stadiul investigaţiilor necesare pentru accesul la tratament fără interferon

0
ciroza_interferon_35929700

Pentru întocmirea dosarelor medicale necesare în tratamentul fără interferon al hepatiei virale C şi cirozei hepatice C, până la data de 6 noiembrie 2015 au fost distribuite către medici un număr de 2.145 de vouchere.
925 de pacienţi au intrat în posesia acestor vouchere, în baza cărora au fost efectuate investigaţii pentru 801 pacienţi. Până în prezent laboratoarele au prelucrat un număr de 457 de seturi de investigaţii. Rezultatele investigaţiilor efectuate până acum arată că doar 60% dintre pacienţi îndeplinesc criteriile necesare pentru accesul la tratament fără interferon.
Medicii specialişti care au primit voucherele trebuie să evalueze cu responsabilitate pacientul căruia îi recomandă efectuarea setului de investigaţii, ţinând cont de criteriile de includere în tratament. Voucherele au fost distribuite strict pentru întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.
În data de 4 noiembrie 2015 a fost publicat în Monitorul Oficial protocolul trapeutic pentru tratamentul fără interferon al hepatiei virale C şi ciroza hepatica C.
De asemenea, pe site-ul CNAS se află publicată lista completă a centrelor în care se află medicii care întocmesc dosarele, monitorizează şi prescriu tratamentul fără interferon.
Paşii pe care trebuie să îi parcurgă pacientul cu hepatita C şi ciroză hepatică C pentru accesul la tratament fără interferon:
Pacientul, cu bilet de trimitere de la medicul de familie şi cardul de sănătate, se va prezenta pentru consultaţie şi evaluare la un medic specialist din unul dintre centrele desemnate din ţară.
În urma evaluării, dacă acesta corespunde criterilor de eligibilitate conform protocolului elaborat de comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, pacientul va primi voucherul pentru investigaţiile necesare la dosarul de aprobare.
Voucherul va fi utilizat pentru efectuarea setului de investigaţii necesare în unul dintre laboratoarele agreate de furnizorul tratamentului fără interferon.
Rezultatul primit de la laborator va fi înmânat medicului curant care, dacă în urma investigaţiilor stabileşte că pacientul corespunde criteriilor de eligibilitate, întocmeşte dosarul pentru aprobarea tratamentului şi îl înmânează pacientului.
Pacientul va depune dosarul la casa de asigurări cu care se află în relaţie contractuală medicul curant
Casa de asigurări judeţeană va transmite dosarul la CNAS
Comisia de specialitate din cadrul CNAS analizează dosarul şi transmite decizia casei de asigurări unde a fost depus dosarul de către pacient
Casa de asigurări judeţeană va transmite pacientului decizia comisiei CNAS.
În cazul în care dosarul este aprobat, pacientul merge cu decizia de aprobare la medicul curant, care îi va elibera prescripţia medicală.

Post-ul Stadiul investigaţiilor necesare pentru accesul la tratament fără interferon apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate