SIGURANȚA ON-LINE PENTRU SENIORI. Cum ne protejăm de înșelătorii

0

Vrem să discutăm despre o situație importantă, care poate afecta pe oricine, dar mai ales pe cei mai în vârstă. Este vorba despre înșelătoriile online, care pot duce atât la pierderea banilor cât și a informațiilor personale. Vrem să vă protejăm și să vă informăm cu privire la această problemă.

Ați observat pe internet postări sau reclame care promit câștiguri ușoare și rapide? Acestea sunt de obicei false și pot fi periculoase.

Persoane necinstite se folosesc de numele unor persoane cunoscute sau chipuri faimoase pentru a părea credibile. Acestea vă pot aborda prin telefon sau mesaje online, pretinzând că sunt brokeri sau consultanți financiari, din partea unor firme fictive de investiții în diverse domenii (investiții la bursă, cryptomonede)  și vă pot cere să instalați anumite aplicații pe telefon.

Aceste aplicații permit acestor persoane să acceseze de la distanță dispozitivele voastre mobile și să vă fure informațiile personale sau chiar banii.

Un exemplu de anunț fraudulos poate suna cam așa: „Cu o investiție minimă de 200 euro ai un profit garantat de 1800 euro! Nu rata ocazia!”

Este important să fiți foarte atenți și să nu oferiți niciodată datele cardurilor bancare, datele personale sau să instalați aplicații la cererea unor persoane necunoscute.

Dacă sunteți tentați să investiți în anumite afaceri sau proiecte, vă rugăm să căutați informații în prealabil și să cereți sfatul autorităților sau persoanelor în care aveți încredere.

Poliția vă sfătuiește să fiți precauți în mediul online. Nu cădeți în capcana promisiunilor prea bune pentru a fi adevărate. În special, suntem preocupați de siguranța persoanelor vârstnice, care pot fi mai vulnerabile în fața acestor înșelătorii.

Dacă sunteți contactați de persoane necunoscute cu oferte prea bune ca să fie adevărate sau vi se cer informații personale, vă rugăm să fiți vigilenți și să ne contactați sau să vă adresați autorităților competente pentru sfaturi suplimentare. Suntem aici pentru a vă proteja și vă încurajăm să cereți sfaturi înainte de a lua decizii financiare importante.

Nu furnizați datele sau fotografii ale cardurilor bancare și ale documentelor de identitate și nu instalați la solicitarea unor persoane străine aplicații necunoscute pe telefonul mobil personal!

Să fim în siguranță și să ne protejăm unii pe alții și în lumea online!

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate