Ședința de Consiliu Local la care nimeni nu s-a prins care era miza

0

Astăzi la Consiliul Local Piatra Neamț s-a desfășurat o ședință la care ar fi trebuit să se voteze un reprezentant din rândul primăriei în AGA la SC Troleibuzul SA.
Nu știu ce au făcut taberele politice, dar la vot nu le-a ieșit cum au vrut, motiv pentru care s-a mai făcut încă o ședință și s-a votat din nou și ce să vezi, surpriză, nu au reușit nici de această dată să strângă numărul de voturi necesar numirii. De fapt, nici PSD nici PNL nu au înțeles că șmecheria era dincolo de politică și de majorități …
Și de aici începe șmecheria.
Normal, reprezentantul primăriei nu trebuia votat azi ci în urmă cu vreo lună la ședința în care s-a aprobat intrarea în ADI cu Troleibuzul. Toate celelalte primării angrenate în această Asociație de Dezvoltare Intracomunitară au procedat corect desemnând și reprezentant din prima … dar la Piatra Neamț s-a strecurat o … eroare.
Miza reală este blocarea înscrierii acestui nou ADI în cursa pentru finanțările europene. Mai concret, societatea Troleibuzul vrea să devină operator regional de transport prin acest ADI, ca să poată accesa fonduri europene în vederea măririi parcului auto și accesării de noi trasee. Problema este că actele pentru a intra în cursa pentru banii europeni trebuie depuse până la data de 01.09.2015, în caz contrar e posibil ca Troleibuzul să … piardă trenul.
Cine are de câștigat dacă Troleibuzul nu reușește să ia banii europeni? Foarte simplu. Toate firmele cu microbuze infecte care parazitează acum traseele urbane mergând pe sub liniile de troleibuz, situație unică în România. De asemenea, dotarea cu mașini a Troleibuzului amenință și pe cei care fac acum trasee în jurul municipiului și care ar pierde cașcavalul produs din transportul de sardele intitulat acum sugestiv transport de persoane.
Fără să vă obosim cu calculele din care a rezultat cifra, în joc sunt minim 20.000.000 lei pe an pe care i-ar pierde băieții deștepți din transportul local de persoane.
Din păcate, în situația de față nu bănuim că ar fi implicați nici cei de pe dreapta, nici cei de pe stânga, ci mai degrabă îi vedem în postura de victime naive pentru că după privirile lor se vedea clar că nu înțelegeau nici unii, nici alții cum e posibil ca să voteze de două ori același lucru și să nu câștige nicio parte.
Deja și luni e târziu pentru stabilirea reprezentantului în AGA pentru că, deși mai e timp până la data de 01.09.2015, se poate interpreta și perioada necesară obținerii avizului de legalitate pentru hotărârea de CL din partea Prefecturii. Totuși, să sperăm că PSD-ul și PNL-ul vor înțelege ce se întâmplă și vor ceda ori unii ori alții pentru că această poziție din ADI de la Troleibuzul chiar nu este nici o miză financiară, nici una politică.

Iosub Robert

Post-ul Ședința de Consiliu Local la care nimeni nu s-a prins care era miza apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate