Ce faci tu, politicianule, fără banii noștri?

0
bani-buzunar

Mai toți politicienii noștri ne povestesc cât e ziua de mare ce fac ei cu banii noștri. Cei care sunt la ciolan ne povestesc cum îi cheltuie, iar cei care aspiră la ciolan ne povestesc cum o să-i investească. Într-o notă de penibilitate tolerată de cetățeni, politicienii fac, sau cel puțin așa se laudă că fac, străzi, școli, piețe, turism și multe alte lucruri frumoase, desigur doar din banii munciți de noi.
În toată această prosteală pe față greu poți distinge un politician care să vină cu un plan prin care să își propună să aducă bani în comunitate, nu doar să-i cheltuiască pe cei care-i produce comunitatea.
Unii politicieni, care se cred mai isteți, încearcă să ne păcălească cu povești despre banii europeni sau guvernamentali, bani care nu cad din cer ci sunt tot din munca noastră. Banii guvernamentali sunt cei luați din impozitarea salariilor și a firmelor iar cei europeni sunt tot banii munciți de români, care merg la bugetul statului și de acolo la bugetul european de unde se întorc sub formă de proiecte, drama fiind că de regulă se întorc mai puțini decât depunem.
În tot acest context demagogic steril, provocăm politicienii să ne spună ce fac ei sau ce au de gând să facă în afară de a cheltui banii munciți de noi. Oricine, dacă are la îndemână milioane, poate să facă șosele, grădinițe și să taie panglici. Așteptăm cu interes să vedem dacă există vreun politician care poate să se laude cu ce a făcut, sau cu ce va face, fără să aducă în discuție banii noștri. Să vedem un politician care poate să vorbească 10 minute fără să spună nimic despre lucrurile care se fac sau se pot face din banii munciți de noi.
Valoarea reală a unui politician este ceea ce rămâne după ce își scoate din buzunare și din planuri banii munciți de noi. Întrebarea este: avem politicieni de valoare?
Așteptăm cu foarte mare interes din partea politicienilor să ne spună ce au făcut, fac sau ar face ei fără banii munciți de noi. Așteptăm să vedem și politicieni care pot face altceva pentru noi în afară de a ne cheltui banii.

Iosub Robert

Post-ul Ce faci tu, politicianule, fără banii noștri? apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate