S.P.A.S.M.I.D. solicită majorarea tarifelor pentru eliminarea deșeurilor

0

În şedinţa de miercuri, 19 decembrie, a Consiliului Judeţean Neamţ, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre pentru aprobarea documentațiilor tehno-economice. Inițiator: Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Prin Hotărârea nr. 72/2015 Consiliul Județean a aprobat tariful pentru activitatea de eliminare a deșeurilor la Depozitul de deșeuri nepericuloase Girov, în cuantum de 44,92 de lei pe tonă, inclusiv TVA. Acest tarif a fost modificat succesiv de către Consiliul Județean, când ultimul tarif aprobat, valabil și în prezent este în cuantum de 59,20 de lei pe tonă inclusiv TVA.

S.P.A.S.M.I.D. a solicitat instituției noastre în acord cu noile modificări legislative intervenite începând cu data de 1 ianuarie 2019 aprobarea modificării tarifului actual. În motivarea solicitării se precizează faptul că începând cu anul 2019 proprietarii sau administratorii de depozite, au obligația de a declara și plăti la Fondul pentru Mediu ”contribuția pentru economia circulară” pentru deșeurile municipale destinate a fi eliminate prin depozitare, în valoare de 30 de lei/tonă.

Drept pentru care se supune dezbaterii și aprobării de către CJ Neamț un tarif de 94,90 de lei pe tonă inclusiv TVA pentru activitatea de eliminare a deșeurilor municipale, respectiv aprobării unui tarif de 59,20 de lei inclusiv TVA pentru activitatea de eliminare a deșeurilor, altele decât cele municipale.

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate