Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

S.P.A.S.M.I.D. solicită majorarea tarifelor pentru eliminarea deșeurilor

În şedinţa de miercuri, 19 decembrie, a Consiliului Judeţean Neamţ, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre pentru aprobarea documentațiilor tehno-economice. Inițiator: Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Prin Hotărârea nr. 72/2015 Consiliul Județean a aprobat tariful pentru activitatea de eliminare a deșeurilor la Depozitul de deșeuri nepericuloase Girov, în cuantum de 44,92 de lei pe tonă, inclusiv TVA. Acest tarif a fost modificat succesiv de către Consiliul Județean, când ultimul tarif aprobat, valabil și în prezent este în cuantum de 59,20 de lei pe tonă inclusiv TVA.

S.P.A.S.M.I.D. a solicitat instituției noastre în acord cu noile modificări legislative intervenite începând cu data de 1 ianuarie 2019 aprobarea modificării tarifului actual. În motivarea solicitării se precizează faptul că începând cu anul 2019 proprietarii sau administratorii de depozite, au obligația de a declara și plăti la Fondul pentru Mediu ”contribuția pentru economia circulară” pentru deșeurile municipale destinate a fi eliminate prin depozitare, în valoare de 30 de lei/tonă.

Drept pentru care se supune dezbaterii și aprobării de către CJ Neamț un tarif de 94,90 de lei pe tonă inclusiv TVA pentru activitatea de eliminare a deșeurilor municipale, respectiv aprobării unui tarif de 59,20 de lei inclusiv TVA pentru activitatea de eliminare a deșeurilor, altele decât cele municipale.

ziarLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *