Redevența cimitirului din Piatra Neamț este mai mică decât chiria la un stand în Petrodava

0
cimitir-piatra-neamt

Au tot fost discuții pe tema celor două cimitire din Piatra Neamț și mai ales pe marginea redevenței pe care o dă primăriei firma ce le administrează.
Datele oficiale arată că în perioada 2011 – 2015 de la cele două cimitire s-a încasat redevență în valoare de 803.913 lei, ceea ce ar însemna 200.978 lei pe an pentru ambele cimitire. Un calcul aproximativ, împărțind suma la numărul de cimitire, ne oferă ca rezultat o redevență anuală de 100.489 lei, adică 8.374 lei pe lună ar fi ceea ce a plătit municipalității pentru un cimitir, firma M & D MENS SRL.
Cu tot respectul pentru cei care conduc municipiul Piatra Neamț, dar 1900 de euro redevență la un cimitir e un preț mai mic decât cel oferit de comercianți pentru un stand în Petrodava și cu certitudine un cimitir produce un profit net superior față de un stand dintr-un supermarket nemțean.
Dacă acest contract de concesiune este unul făcut în interesul orașului și al pietrenilor, atunci înseamnă că noțiunile despre rentabilitate și gestiunea onestă a bunurilor publice e foarte alterată la nivelul municipalității.
Ca să fim foarte sinceri, poate că aceste aspecte financiare ar fi fost trecute cu vederea de toată lumea dacă cele două cimitire nu ar fi atras atenția în mod negativ prin paragina în care sunt lăsate, noroiul în care trebuie să înoți și nu îl ultimul rând furturile și profanările care se produc.

D.E.

Post-ul Redevența cimitirului din Piatra Neamț este mai mică decât chiria la un stand în Petrodava apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate