Proiect pentru reducerea CAS cu 3% la angajat şi 2% la angajator

0
scade cas

Luni, Senatul a adoptat un proiect de lege prin care contribuţiile de asigurări sociale scad cu 3% la angajat şi 2% la angajator. Aceste măsuri au fost luate în scopul stimulării creşterii economice prin consum. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ.

Proiectul a fost adoptat de plenul Senatului cu 67 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” şi o abţinere.

„Prezenta iniţiativă legislativă vine atât în întâmpinarea mediului de afaceri din România cât şi a populaţiei active şi propune o nouă reducere a cotei de contribuţie de asigurări sociale de stat cu 2 puncte procentuale la angajator şi cu 3 puncte procentuale la angajaţi”, explică iniţiatorii proiectului.

Prin reducerea contribuțiilor de asigurări sociale va creşte numărul locurilor de muncă şi salariile, va creşte baza de calcul a contribuţiilor, iar companiile vor investi în tehnologii noi şi în producţie, munca la negru va scădea.

„În anul 2014 Guvernul a luat măsura scăderii contribuţiei de asigurări sociale de stat datorate de angajator cu 5 puncte procentuale, măsură ce şi-a dovedit din plin eficacitatea. Creşterea economică validată de instituţiile europene a putut fi posibilă şi datorită creşterii productivităţii în mediul privat; în acelaşi timp, măsurile de relaxare a taxării muncii de care au beneficiat direct angajatorii pot fi recunoscute ca factori determinanţi pentru starea pozitivă a economiei întrucât angajatorii au putut reinvesti fondurile disponibile”, precizează iniţiatorii proiectului.

Sursa: www.mediafax.ro.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate