Poliţiştii au fost alături de elevi la început de an şcolar

0
dsc00101

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus suplimentarea efectivelor de poliție astăzi, pentru un început de an şcolar în siguranţă. În acest sens, 238 de poliţişti au fost alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii noului an de învăţământ.

Cei 193 de poliţişti de ordine publică, 30 de poliţişti de la rutieră şi 15 poliţişti de la alte structuri, au acţionat în zona unităţilor de învăţământ, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

O atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative pe parcursul întregului an școlar.

Reamintim că, în anul de învăţământ 2015-2016, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 11,5%, faţă de anul şcolar precedent.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate