Peste 10 luni partidele politice din Neamț așteaptă fraierii la urne

0

Cu aproximație peste 10 luni, partidele politice prezente pe piața nemțeană așteaptă să ia din nou voturile fraierilor.
În acest mandat, PSD-ul, de la care am avut cu toții așteptări, nu a fost în stare să aducă măcar normalitatea în acest județ, că de progres nici nu se poate vorbi, PNL-ul a făcut și anume un mare nimic înfiind PDL-ul iar partidele mici tot s-au combinat între ele ori au preferat să se gudure pe lângă cei mai mari ca să primească câte un oscior.
În linii mari, în acest mandat niciun partid, fie el la butoane sau în opoziție, nu a făcut absolut nimic pentru nemțeni. Tot ce s-a făcut au fost lucruri normale care se fac în administrațiile publice locale pe banii noștri.
În acest mandat este foarte greu să vorbești de vinovați. Dacă înainte de 2012 arătam cu lejeritate cu degetul spre PDL, acum la Neamț totul miroase a blat politic generalizat. La Piatra Neamț până recent a fost o coabitare între stânga și dreapta de mai toată frumusețea, la Roman PSD-ul a fost și este în sertarul lui Leoreanu iar la Târgu Neamț PNL-ul a fost și este în sertarul lui Harpa.
În consiliile locale de comune, cu excepția Girovului unde circul este zilnic, în tot județul domnește consensul de stai să te întrebi ce își for reproșa unii altora în viitoarea campanie atât timp cât patru ani de zile au votat cot la cot totul și au mers cu unanimitate în toate activitățile.
Așadar, peste 10 luni, partidele care au primit încrederea noastră și ne-au tras țeapă pe rând în mandate diferite vor veni din nou să ne ceară votul ca să se mai rotească între ei o tură și eventual să mai migreze încă odată de pe o parte pe alta.
Surpriza la alegerile din 2016 va fi uriașă atât pentru PNL cât și pentru PSD care, în aroganța lor cred că o sa mai meargă odată și că înțelegerile politice tacite vor funcționa. Dacă în acest mandat pentru a obține majorități marile partide din Neamț au fost nevoite să facă alianțe greu de suportat, în mandatul viitor sunt toate șansele ca la Neamț să vedem majorități create cu alte partide iar PSD-ul și PNL-ul să facă opoziție.

Post-ul Peste 10 luni partidele politice din Neamț așteaptă fraierii la urne apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate