Incendiu suspect la arhiva companiei Apa Serv Neamț

0
arhiva-apa-serv

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un perete al clădirii unde compania Apa Serv își ține arhiva a luat foc, se pare de la două tomberoane de gunoi.
În această clădire se află o mulțime de acte ale companiei de apă, inclusiv acte de la licitațiile de milioane de euro și multe alte documente foarte importante, ca să nu spunem foarte sensibile.
Datorită faptului că arhiva companiei de apă este dotată cu toate sistemele de protecție antifoc, senzorii de fum au declanșat imediat alarma de incendiu iar pompierii au ajuns foarte repede la fața locului stingând focul înainte ca acesta să ajungă la documentele din arhivă.
Chiar și așa, exact ca în cazul Pieței Centrale, incendiul s-a propagat până la acoperiș cu o viteză care depășește puterea noastră de a explica lucruri ce se petrec accidental. Cele două pubele de gunoi au ars și ele cu o violență inexplicabilă, dacă e să ținem cont de faptul că vorbim de pubele destinate deșeurilor menajere, nu recipientelor de plastic sau deșeurilor din hârtie și carton. De asemenea, puterea calorică a focului provenit de la cele două pubele a fost deosebit de mare topind integral tomberoanele și chiar recipientele de sticlă aflate în ele.
Dacă incendiul cuprindea arhiva Apa Serv scandalul ce ar fi urmat ar fi fost unul de proporții naționale iar conducerea companiei ar fi fost obligată să demisioneze sub presiunea suspiciunilor de incendiu provocat cu scopul dispariției anumitor acte.
borcan-topitEste deja cunoscut la nivel național faptul că municipiul Piatra Neamț este un loc cu totul special atunci când vorbim incendii. La noi auzim de mașini care iau foc din senin, arhive cu acte de firme care se fac scrum de la o țigară, sau iau foc în mașina care le transporta spre organele de anchetă, clădiri metalice care iau foc de la un boiler, etc.
Mai mult ca sigur și pubelele care au provocat incendiul de la arhiva Apa Serv și în care erau resturi de mâncare ce au luat foc de au topit sticla, se vor încadra în secțiunea incendii provocate accidental de o țigară, că băieții ăștia care trag ei concluzii cu incendii de la țigări ori nu sunt fumători ori nu știu că nu mai există țigări care ”să se fumeze singure”… acum țigările se sting dacă nu ”tragi din ele” special pentru a nu se mai putea produce incendii de la o țigară aruncată sau de la vreun bețiv care adoarme cu țigara în mână.

Iosub Robert

Post-ul Incendiu suspect la arhiva companiei Apa Serv Neamț apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate