Pentru a lua un credit prin programul Prima Casă trebuie să ai venituri de 6.000 lei

0
prima casa

Băncile instituie reguli noi pentru acordarea creditului prin programul Prima Casă. Pentru a te califica acum la un astfel de împrumut trebuie să ai venituri de circa 6.000 de lei net.

În noile condiţii, dacă îți cumperi un apartament care costă 60.000 de euro, banca te împrumută doar cu 42.000 de euro. Rata creditului trebuie să fie sub 50% din veniturile nete ale împrumutatului.

Astfel, dacă în trecut aprobarea unui astfel de credit era condiționată de un salariu minim de 3.000 de lei, după acordarea ultimei tranșe de 500 de milioane de lei garanția statului pentru cele 18 bănci, lucrurile s-au schimbat radical.

În noile condiții gradul de îndatorare al clientului (rata în total venituri ale acestuia) trebuie să fie sub 50%, iar valoarea imobilului cumpărat și adus ca ipotecă băncii nu are voie să depășească 70% din valoarea creditului. Acest fapt echivalează cu un avans de 30%, chiar dacă banca nu te obligă să dai decât un avans de 5% cum spune legea.

Astfel, pentru a te califica acum la un împrumut prin Prima Casă trebuie să ai venituri de circa 6.000 de lei net. Așa se explică și faptul că, foarte multe cereri de credit depuse prin Programul Prima Casă au fost respinse.

Sursa: www.romaniatv.net.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate