ISU Neamț: Elemente de muniție descoperite pe malul pârăului Tarcău și în pădurea Cărpiniş

0
20160715_131758

Joi, 14.07.2016, la ora 11:05, un bărbat în vârstă de 55 de ani a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că a descoperit o grenadă pe malul pârâului Tarcău, în satul Oanţu, unde făcea plajă alături de familia sa.
Echipa pirotehnică a unităţii s-a deplasat la locul indicat, a ridicat grenada de mână defensivă şi a cercetat zona, pe o suprafaţă de 200 mp., fără a descoperi alte elemente de muniţie. Grenada a fost preluată în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă.

La ora 18:53, a fost solicitată din nou intervenţia echipei pirotehnice. Un bărbat din satul Oglinzi, comuna Răuceşti, care se afla în Pădurea Cărpiniş cu oile la păşunat, a descoperit un element de muniţie. Echipa pirotehnică a unităţii, formată din doi subofiţeri, a ridicat o lovitură de aruncător cal. 120 mm., în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă. Militarii au cercetat zona, pe o suprafaţă de 300 mp., fără a descoperi alte elemente de muniţie.

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora:

Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la „112”;

Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces;

Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate