Panică mare la gropile provizorii de gunoi din județ!!!

0

După cum știe toată lumea, groapa de gunoi de la Girov, unde ar trebui să ajungă gunoiul din tot județul, s-a deschis cu întârziere iar între timp, pentru a nu duce gunoiul nemțenilor în alte județe, s-au făcut niște gropi de gunoi provizorii în mai multe localități din Neamț.
La aceste gropi provizorii a început să fie dus gunoiul de la diverse comune sau localități din județ iar firmele care administrau gropile și cărau gunoiul au facturat de regulă sume de maxim 80% din prețul pe care îl cer acum pe tona de gunoi cei de la depozitul ecologic de la Girov.
Ei bine, acum începe prima problemă a unora dintre băieți deștepți care gestionau gropi provizorii de gunoi. Tot gunoiul din aceste gropi provizorii trebuie dus acum la stațiile de sortare, dar cum acestea nu sunt încă date în funcțiune, va fi dus la Girov, iar terenurile pe care s-au aflat gropile trebuie aduse la starea inițială.
Trecând foarte repede peste faptul că groapa de la Girov nici nu ar avea voie să primească gunoi nesortat, problema este că cei care au ridicat gunoiul de prin comunele nemțene au facturat pe tonă mai puțin decât trebuie să plătească acum la Girov ca să le fie primit gunoiul, ceea ce înseamnă că ar trebui să scoată bani din buzunarele proprii, lucru care nu se va întâmpla.
Deci, rămânem cu următoarele variante:
1. Primăriile care au dat odată bani pe gunoi vor primi dispoziție de la împărăție să îl mai plătească odată, eventual strecurat printre gunoiul care se va duce în mod curent la groapa de la Girov sau la vreo stație de sortare.
2. Cei de la groapa de gunoi de la Girov sau de la o stație de sortare vor închide ochii și vor primi cantități uriașe de gunoi fără acte.
3. Se va trage un mal de pământ peste vreo groapa de gunoi provizorie și se va scăpa de ea.
Desigur că toate variantele sunt ilegale iar cea cu scos bani din buzunarul firmei care a încasat deja iese din calcul pentru că nu au de unde să plătească.
Din păcate, panica cea mare a unora dintre cei care s-au gândit să facă bani pentru ei și stăpânii lor nu este cea cu diferența de preț, ci una și mai urâtă, care se referă la diferența de cantitate.
Ca unii stăpâni ai patronilor de gropi de gunoi provizorii să primească și ei partea leului, în unele localități și comune, unde influența politică a funcționat, s-a facturat gunoi de câteva ori mai mult decât s-a ridicat și desigur s-a și facturat de câteva ori mai mult decât ar fi fost normal. Din acest motiv, chiar dacă s-ar găsi o cale de mijloc pentru mutarea gunoiului la groapa de la Girov sau la vreo stație de sortare, unii nu vor putea duce decât jumătate din gunoiul pe care îl au în acte în gropile provizorii, pentru că restul gunoiului nu a existat niciodată, fiind vorba de facturări fictive.
Cum vor rezolva cei care au făcut asemenea idioțenii problema facturărilor fictive și a diferenței de preț rămâne de văzut, dar cu siguranță nu există nicio metodă legală, ci vor trebui să continue șirul de infracțiuni încercând să acopere ”gunoiul”.
Stând și analizând astfel de infantilisme infracționale, nu putem decât să concluzionăm că cei dinainte, de la PDL, măcar se străduiau să facă ”hoții legale” dar ăștia de acum nici măcar nu știu să fure.
Unii care au fost cu o secundă mai deștepți au fost loviți în decursul vremii de incendii la gropile de gunoi sau au sortat și făcut composturi, etc. și acum pot explica unde au dispărut unele cantități de deșeuri, dar cei care doar au facturat și au împărțit banii cu stăpânii, stau acum și nu știu pe unde să scoată cămașa.

Iosub Robert

Post-ul Panică mare la gropile provizorii de gunoi din județ!!! apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate