O dietă echilibrată, efecte pozitive asupra cancerului de prostată

0
a

Noi cercetări au scos la iveală că mâncarea are o strânsă legătură cu dezvoltarea cancerului de prostată. Cancerul de prostată, cunoscut și sub numele de „ucigasul tăcut”, este a doua cauză de deces cauzată de cancer la bărbati, în Statele Unite, după cancerul pulmonar. Potrivit Asociației Americane de Cancer, 1 din 7 bărbați vor fi diagnosticați cu cancer de prostată la un moment dat în viață.
În cele mai multe cazuri de cancer de prostată, boala progresează în mod lent. Cu toate acestea, unii oameni pot avea o boala mai agresivă care se poate răspândi rapid. De aceea este extrem de important ca acest tip de cancer să fie detectat în stadii incipiente, mai ales când este localizat numai la nivelul prostatei. Când cancerul de prostată este depistat devreme, rata de supraviețuire este mult mai mare.
Acest nou studiu sugerează că micile schimbări în dietă pot ajuta bărbații care au cancer de prostată să-și îmbunătățească sansele de supraviețuire.
Totodată, zahărul în cantitate mare, carnea roșie și produsele lactate oferă celulelor canceroase combustibilul de care au nevoie pentru a se dezvolta.
Iată și câteva dintre micile schimbări pe care bărbații care suferă de cancer de prostată le pot face pentru a-și crește șansele de supraviețuire:
limitarea cantității de carne rosie consumată; cel mult de două-trei ori pe lună
limitarea consumului de produse zaharoase
limitarea consumului de produse lactate
De asemenea, o dietă bazată pe fructe, legume si cereale integrale poate avea efecte benefice asupra sănătății bolnavilor de cancer de prostată. În dietă pot fi incluși și acizii grași omega-3, cum ar fi somonul, sardinile, nucile uleiul de măsline, semințele .
Chiar dacă aceste modificări în dietă nu reprezintă efectiv un leac, ele pot îmbunătăți cu siguranță șansa de supraviețuire. Cercetările au mai arătat că niveluri scăzute de vitamina D au fost asociate cu un cancer de prostată mai agresiv, în timp ce o cantitate mai mare de vitamina D poate contribui la încetinirea dezvoltării cancerului de prostată.

sursa: http://www.news-medical.net/

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate