O copilă de doar 16 ani și-a pierdut viața – Iubitul acesteia a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT

0

O tragedie cutremură comunitatea din județul Neamț, după ce o adolescentă în vârstă de doar 16 ani și-a pierdut viața în casa iubitului său, într-un incident tragic, presupusă cauză fiind consumul de droguri.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieșit a că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă.

În cursul urmăririi penale, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri.

Din cercetări a reieșit că acestea ar fi comercializat și drogul de tip cristal, consumat de persoana vătămată minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia.

În urma cercetării la fața locului și a perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere și mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC.

La data de 1 august a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea celor 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

În cursul zilei de astăzi, 2 august, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 01:39, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați prin apel de urgență, de către o femeie, din localitatea Dumbrava Roșie, cu privire la faptul că în locuința sa se află o tânără decedată.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că este vorba despre o minoră în vârstă de 16 ani, din București.

Echipajele medicale au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără efect.

Corpul acesteia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamț, în vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate