Notiuni de prim-ajutor, disciplină obligatorie în școli și facultăți

0
a

O materie obligatorie ar putea fi comună de anul viitor pentru elevi și studenți. Proiectul se află în consultare publică în Camera Deputatilor până la data de 30 decembrie.

„În toate nivelurile sistemului national de învățământ, preuniversitar și universitar, cu excepția celui prevăzut la art 23. alin 1.lit a, se include disciplina Notiuni de prim-ajutor ca disciplina obligatorie de studiu. Planul și programa națională precum si conditiile ce trebuie indeplinite de personalul didactic pentru disciplina Noțiuni de prim-ajutor se aproba prin ordin comun al Ministerului Educației Naționale și al Ministerului Sănătătii„, se precizează în proiectul legislativ.

Proiectul legislativ subliniază faptul că educația fizică și sportul, dar si orele de noțiuni de prim ajutor fac parte din trunchiul comun al planurilor de învățământ, pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar.

„Actuala pregătire necorespunzătoare a populației privind acodarea primului ajutor e cauzată în primul rând de slaba eficiență a actualelor programe. De cele mai multe ori avem de-a face cu o abordare superficială și sumară în cadrul orelor de dirigenție, biologie sau educație fizică sau cu predarea sporadică de către diverse organizații sau persoane (…)Scopul legii este de a corecta aceste deficiențe si de a introduce noțiunile de prim-ajutor ca disciplină obligatorie de studiu”, potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ.

Propunerea legislativă de introducere a disciplinei notiuni de prim-ajutor ca materie obligatorie în școli și universități a fost depusă de 37 de parlamentari PSD.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate