Neamț: Ceremonii militare pentru comemorarea eroilor din Primul Război Mondial

0

Prin Hotărârea Guvernului României nr.821/2015, cu completările ulterioare, a fost aprobat Programul naţional al manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Primului Război Mondial.
Ulterior, la propunerea prim-ministrului, Preşedintele României a acordat Înaltul Său Patronaj evenimentelor care urmează a fi desfăşurate în acest context. Militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” din Piatra Neamţ, vor organiza în perioada 26-27 august 2016, următoarele manifestări:

1) Vineri 26.08.2016, începând cu orele 10.00, la Monumentul din faţa Casei de Cultură, oraşul Bicaz, va avea loc Ceremonia de rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial pentru reîntregirea României (300 de eroi).

2) Sâmbătă 27.08.2016, începând cu orele 21.00, un pluton de militari cu torţe, va executa un marş tactic, pe itinerariul Biserica din satul Cazaci – Monumentul Eroilor din Tarcău. La sosirea acestora, va avea loc Ceremonia de depunere a jerbelor de flori la Monumentul Eroilor din Tarcău.

Tot sâmbătă, după programul menţionat mai sus, militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” din Piatra Neamţ vor desfăşura activităţi identice în localitatea Broşteni, judeţul Suceava.

La aceste manifestări vor participa cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război, autorităţi locale şi judeţene, localnici, elevi, etc.

La ceremonia din data de 27.08.2016, la Monumentul Eroilor din Tarcău, va participa alături de oficialităţi, General maior Dr. Ioan MANCI – comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj Napoca, iar la ceremonia din localitatea Broşteni, judeţul Suceava, va participa General de brigadă Dr. Nicolae TONU – locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Ofiţerul cu relaţiile publice al Garnizoanei Piatra Neamţ,
Plutonier adjutant Vasile VÂNĂU

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate