MOSCHEE la Piatra Neamț

0
centru-cultural-islamic

La Piatra Neamț, într-0 parohie fără musulmani, a apărut o Moschee.
Treaba asta cu multiculturalismul și cu respectul față de alte religii e bună, doar că toți reprezentanții autorităților locale cu care am vorbit, inclusiv cei de la culte și cultură nu aveau cunoștință de existența oficială a vreunei Moscheii la Piatra Neamț.
Din păcate, după înființarea acestei moschei au început să apară și conflictele între credincioșii musulmani și cei ortodocși, un astfel de conflict, care a ajuns și pe masa polițiștilor nemțeni,,s-a produs între cel care deține moscheea și o profesoară de la Cartianu. Domnul cu moscheea a reclamat că a fost jignit de doamna profesoară iar aceasta s-a apărat spunând că cel în cauză a venit neinvitat la o delegație compusă din mai multe fete venite din Turcia în cadrul unui proiect european și a început să le reproșeze lipsa vălului și alte abateri de la comportamentul religios islamic.
Nu vrem să cădem în păcatul de a judeca lucrurile, dar cu tot respectul petru religia musulmană, care este recunoscută ca un cult al păcii, opinăm că minoritățile, fie ele etnice, religioase sau de altă natură, trebuie să se integreze în majorități și să le respecte regulile acestora. Cu același respect, considerăm că este normal să ni se interzică să ne facem o casă de rugăciuni creștină în centrul Istambulului pentru a nu ofensa religia predominantă și la fel de normal mi se pare ca orice alt cult religios minoritar din Neamț să încerce să ne respecte și să nu facă acțiuni ostentative care ar putea da naștere la conflicte.
Considerăm că fiecare om este liber să creadă în ce vrea el, dar în același timp moral este să nu deranjeze pe alt om din credința lui.

Iosub Robert

Post-ul MOSCHEE la Piatra Neamț apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate