Ioan Lazăr, încă director la Spitalul de Urgență Piatra Neamț?

0
lazar-ioan

Că nu a venit acreditarea dar în schimb au venit 35 de pagini de nereguli la spital, asta știe deja toată lumea. Că majoritatea nemțenilor nu sunt mulțumiți de serviciile spitalului, nu mai e o noutate. Că deși treaba este maro la Consiliul Județean toată lumea se preface că e mulțumită de managementul de la spital și asta se vede cu ochiul liber. Ce nu se vede este cam ce bani se învârt pe lângă domnul director și de unde vin ei.
În primul rând, oficial, salariul său anul trecut a depășit un miliard de lei vechi. În al doilea rând, deși e director de spital județean, este în paralel și ASOCIAT la SC Cardior SRL, o firmă ce prestează servicii medicale care teoretic sunt concurente cu cele din spital. Spunem teoretic deoarece, de exemplu, dacă la cabinetul privat al familiei Lazăr există un audiometru, spitalul nu a mai cumpărat unul, deși nu e scump, iar pacienții ce vin la spital și au sau nu nevoie de această analiză sunt trimiși în privat. Spunem teoretic deoarece se oferă și consultații de cardiologie care la policlinică nu se pot oferi decât dacă stai pe o lista de așteptare peste 2 luni și dacă vrei să fii consultat mai repede, ca sa nu crape inima în tine, surpriză, trebuie să mergi la privat.
Astfel, firma la care este asociat în acte directorul spitalului, a avut în 2014 o cifră de afaceri mai mică decât în 2013 dar, surpriză, aproape și-a dublat profitul. Mai concret, a avut un profit de 96.236 lei adică aproape un miliard de lei vechi și asta în condițiile în care numărul mediu de angajați ai firmei unde este asociat domnul director Lazăr, surpriză, este ZERO.
Așadar, în plină criză medicală la Neamț, firma la care este asociat directorul spitalului a obținut cel mai mare profit de la înființare, din anul 2000 și până în prezent.
Personal nu am să pricep niciodată cum un director de spital are voie să fie patron la o firmă ce oferă aceleași servicii ca și spitalul, sau mai bine zis servicii pe care spitalul ar trebui să le ofere, dar din varii motive nu prea poate să le presteze .

Iosub Robert

Post-ul Ioan Lazăr, încă director la Spitalul de Urgență Piatra Neamț? apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate