Maternitatea din Bicaz stă închisă pentru că unora nu le mai ajunge șpaga

0
maternitate-bicaz

După ce singura doctoriță de la maternitatea din Bicaz a plecat din țară la un salariu mai bun, secția pare să nu mai funcționeze pentru că sunt anumite interese. Într-un județ unde nașterile sunt din ce în ce mai puține, mita dată personalului medical a devenit și ea din ce în ce mai subțire iar mituitorii din ce în ce mai puțini.
Deși contrar tuturor calculelor noastre spitalul de la Bicaz a reușit să pornească din nou motoarele, nimeni nu vrea să vină să ocupe post de medic la secția de maternitate din acest spital deși există toate dotările necesare, ca să nu mai vorbim de facilitățile oferite de municipalitate.
Prima piedică în funcționarea maternității de la Bicaz este mercurialul scăzut al șpăgilor. Dacă la Piatra Neamț în multe cazuri o sarcină presupune un efort financiar de aproximativ 200 euro, la Bicaz se dă o pungă de cafea, un caș, câteva pachete de țigări… ca pe vremea comuniștilor.
A doua piedică se află la Piatra Neamț unde o mulțime de medici se înghesuie pe obstetrică-ginecologie pentru că altfel nu pot pune mâna pe mită. De fapt, această secție a devenit un apendice al afacerilor private din domeniul unde medicii încasează banii în privat de la gravide pe care apoi le asistă la naștere în sistemul de stat.
Deși atât managerul spitalului din Piatra Neamț cât și mulți alți politicieni din Neamț au spus că medicii veniți de la Bicaz vor merge înapoi, se pare că situația nu e deloc așa, ba chiar persoane din sistem ne spun că dacă trece prin cap vreunui medic ginecolog să se ducă la Bicaz acesta va trebui să suporte presiunile făcute de cei de la Piatra Neamț care aproape impun ca nașterile și alte tratamente să se facă la Spitalul Județean deși se pot face în condiții optime și la Bicaz.
Poate nu ar fi rău ca cineva din conducerea acestui județ să ia puțin problema în mână, pentru că nu este normal ca o maternitate ce deservește aproximativ 50.000 de persoane să stea închisă pentru că unii de la Piatra Neamț vor să ”vină totul” la ei.

Iosub Robert

Post-ul Maternitatea din Bicaz stă închisă pentru că unora nu le mai ajunge șpaga apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate