IPJ Neamț : Urmărit național, depistat în urma unui control în trafic

0

În seara zilei de 07.09.2016, în timp ce un echipaj de poliție rutieră desfășura activitățile de supraveghere și control în trafic, au oprit pe strada Piatra Corbului din orașul Bicaz un autoturism înmatriculat în județul Alba.
În urma legitimării atât a conducătorului auto, un tânăr de 25 de ani, din Târgu Neamț, cât și a pasagerului din dreapta fața, un tânăr de 28 de ani, din Ghindăoani, s-a stabilit faptul că acesta din urmă era dat în urmărire națională.
Pe numele acestuia era emis din data de 19.08.2016 un mandat de arestare preventivă în lipsă de Judecătoria Târgu Neamț. Tânărul de 28 de ani, a încălcat obligațiile prevăzute prin măsura arestului la domiciliu, fapt pentru care polițiștii au înaintat instanței de judecată sesizări motivate privind părăsirea domiciliului de către tânăr, pentru schimbarea măsurii preventive, primite inițial pentru săvârșirea infracțiunii de furt din locuințe.
În baza mandatului de arestare preventivă acesta a fost reținut, escortat și depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamț. Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 44 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în 13 cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar în două cazuri măsura arestului la domiciliu.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate