Îndemn la rugăciune pentru pace și unitate

0
catedrala12

În aceste zile de durere, dar şi de frământare socială, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, urmând îndemnul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cheamă pe fiii Bisericii la rugăciune pentru pace şi unitate, deoarece rugăciunea este izvor de lumină şi înțelepciune, de înnoire spirituală şi morală în viaţa Bisericii, dar şi în viaţa societății noastre.

La Catedrala Arhiepiscopală din Roman, zilnic, în cadrul slujbelor de dimineață și seară, se vor adăuga ectenii speciale și rugăciuni pentru pace și unitate. Rugăciunile speciale vor debuta la Roman în această seară, în cadrul Slujbei Vecerniei, oficiată de la ora 16.

De asemenea, toți preoții sunt îndemnați să facă rugăciuni pentru pace și unitate în cadul slujbelor pe care le oficiază în lăcașurile de cult de pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

IPS Arhiepiscop Ioachim: Clerul și credincioșii Eparhiei Romanului și Bacăului sunt îndemnați a împlini mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, „Chemare la rugăciune pentru pace și unitate”, și a pune în evidență valorile sfinte ale Bisericii noastre Ortodoxe, care au constituit de-a lungul zbuciumatei istorii factor de unitate, de întrajutorare și de nădejde că Dumnezeu, Care este iubire, ne poartă pe toți întru dragostea Sa. Indiferent de provocările acestui veac efemer, nu trebuie să uităm nici o clipă mesajul Mântuitorului Iisus Hristos, Care ne cheamă să rămânem în comuniune de rugăciune și credință: ”Rămâneți întru iubirea Mea” (Ioan, 15, 9).

sursa: www.epr.ro

Post-ul Îndemn la rugăciune pentru pace și unitate apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate