În învățământul nemțean se schimbă oameni competenți, dar rămân neclintiți infractorii

0

După cum știe toată lumea, directoarea Liceului de Artă a fost schimbată din funcție deși se număra printre cei mai buni manageri din învățământul nemțean, cu realizări educaționale de excepție, premii și olimpiade câștigate de elevi iar în urmă cu câteva luni a câștigat și un proiect de 100.000 euro, bani care vor intra în această instituție de învățământ.
De ce a fost schimbată doamna Moscalu Luminița cu domnul Mihăiță Albu? Se pare că doamna directoare a fost atât de naivă încât să considere că dacă face performanță educațională și aduce fonduri, mai mult decât orice director, nu mai e nevoie să devină vasala unor PSD-iști.
Noul director instalat ghiciți de ce s-a apucat? De tribunal, unde și acum este pe rol un proces deschis în urma unui control efectuat de ITM chiar pe vremea când actualul director era tot director și făcea boroboațe. Deci, în înțelepciunea s-a, Inspectoratul Școlar a schimbat un director bun cu un alt director care a mai fost director mai de mult și care a lăsat moștenire ceva procese ce nu s-au terminat nici în ziua de azi.
Un alt aspect de care nu vrea nimeni să vorbească este acela că odată cu venirea înapoi a directorului Mihăiță Albu este din nou securizat scaunul contabilei acestui liceu, scaun care se cam clătina în vechea conducere. Desigur că doamna contabilă Rotaru Silvica este înscăunată la acest liceu, ce să vezi, tot pe vremea când domnul Albu era director.
Desigur că vă întrebați ce avem noi cu doamna contabilă. Ei bine, frumosul nostru Inspectorat Școlar a căutat nod în papură fostei directoare și altor directori de la alte școli din Neamț, dar au lăsat pe funcție oameni cu probleme serioase, cum este cazul doamnei contabile care a fost condamnată anul trecut pentru INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE.
Și dacă tot Inspectoratul a decis să schimbe conducerea Liceului de Artă fără un motiv bine întemeiat, să le arătăm noi ce nu au trecut cu vederea la acest liceu deocamdată, că dacă tot ne-au atras atenția le mai arătăm problemele și de la alte unități de învățământ, dar nu azi.
Dosar nr. 10157/180/2008
” În temeiul art. 26 rap. la art 182 alin.1 şi 2 din Legea 78/2000, art.74 alin.1 lit.a C.pen. şi art. 76 alin.2 C.pen pentru pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii privind schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene, faptă care a produs consecinţe deosebit de grave condamnă inculpata ROTARU SILVICA,, cu date cunoscute, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II a şi lit. b C.pen. În temeiul art. 81 C.pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În temeiul art. 82 C.pen. fixează termen de încercare de 4 ani, începând cu data rămânerii definitive a hotărârii.”
Acum, nu avem nimic cu doamna contabilă, care e puțin infractoare și se ocupă de banii de la Liceului de Artă, dar poate ne spun cei de la Inspectoratul Școlar cum de schimbă ei din funcții oameni competenți și performanți pe de o parte și pe cealaltă parte lasă în funcții oameni condamnați pentru fapte de corupție săvârșite chiar în sistemul de învățământ din Neamț.
Chiar ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Fosta directoare, schimbată că nu era bună, a adus anul acesta unității de învățământ 100.000 euro printr-un proiect și a fost schimbată din funcție iar doamna cu banii de la Liceu a rămas neclintită deși a produs inspectoratului o pagubă de … haideți să citim din sentință : ”În temeiul art. 14, 346 C.pr.pen. corob cu art. 1357 C.civ. obligă în solidar inculpatul Creangă Emil şi partea responsabilă civilmente Inspectoratul Şcolar Jud. Neamţ să plătească părţii civile MDLPL Bucureşti suma de 782,07 Euro, cu titlu de despăgubiri civile ”.

Iosub Robert

PS: Pentru a evita interpretările în sensul susținerii fostei directoare sau în sensul forțării întoarcerii ei pe funcție, vă informăm că din surse demne de toată încrederea, fosta directoare, doamna Moscalu Liminița, a decis să nu participe la nici un concurs pentru funcția de manager la Liceul de Arte și să nu accepte nicio numire pe funcții de conducere din învățământul nemțean în actualul context politic.

Post-ul În învățământul nemțean se schimbă oameni competenți, dar rămân neclintiți infractorii apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate