Femeie originară din Bârlad, salvată azi-noapte de salvamontiștii nemțeni

0
Raul-Papalicef-Neamt

Salvamontiștii nemțeni au intervenit azi-noapte pentru salvarea unei femei de 56 de ani, din Bârlad, epuizată fizic, care intrase în stare de șoc.

„Apelul de urgență a venit în jurul orei 20, atît prin 112, cât si prin Dispeceratul Național Salvamont.
După ce a parcurs împreună cu un grup de excursioniști un traseu cu mult peste pregătirea fizică ( Durău – Vf. Toaca – Cabana Dochia -Cascada Duruitoarea) femeia a intrat în stare de epuizare fizică avansată și odată cu deteriorarea parametrilor fiziologici a intrat în stare de soc.”, a menționat Raul Papalicef, șef Salvamont Neamț.

Din relatarile celor care au inițiat apelurile de urgență, după mai multe reprize de vomă, acesta s-a prăbusit pe potecă acuzând și probleme respiratorii.

Ajunsă la fața locului, echipa de intervenție Salvamont a intervenit cu oxigen și, după ce s-a constatat și că victima intrase în hipotermie ușoară, a inițiat și procedura de prim-ajutor pentru acesta situație. Transportul a fost foarte dificil, atât din cauza întunericului, cât și din cauză că victima a trebuit transportată în decubit lateral (poziție de siguranță pentru a preveni înecul cu vomă). Până în stațiunea Durău a mai avut încă patru reprize de vomă violentă. A fost predată la ambulanță în jurul orei 23.”, a mai precizat Raul Papalicef.

14079745_1749423348642815_4170752685488082156_n

Cu această ocazie, Raul Papalicef atrage atenția turiștilor asupra următorului aspect: legile nescrise ale muntelui spune ca traseul se alege funcție de condiția fizică a celui mai slab din grup, iar lipsa completă a echipamentului te poate costa viața. Muntele nu iartă!

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate