Dispreț maxim din partea autorităților din Pângărați – Neamț

0
copaci

În satul Preluca, din comuna Pângărați, o localnică e trimisă de autorități de la Ana la Caiafa. Din prea mult dispreț pentru cetățenii din banii cărora trăiesc și din prea multă indolență, cei din administrația locală din Pângărați au reușit, din nou, să dezamăgească. O fostă învățătoare, septuagenară, care trăiește dintr-o pensie de 1000 de lei după aproape 4 decenii de activitate în sistemul de educație, nu a cerut altceva primăriei decât să ia măsuri cu privire la o problemă suficient de gravă încât să deranjeze orice cetățean lucid și cu bun simț.

În urmă cu câteva săptămâni trei meri de pe domeniul public al satului Preluca au fost pur și simplu mutilați în urma ”curățeniei de primăvară”. Deși bătrâni, pomii încă dădeau rod și erau îngrijiți de zeci de ani de doamna care, cu lacrimi în ochi, ne-a spus că a asistat neputincioasă la tăierea crengilor, fără a se putea opune în vreun fel.

În vârstă, și cu probleme grave de mers, doamna Lucia M. a reclamat, totuși, fapta la primărie. De la primărie, a fost trimisă la poliție. De la poliția națională, la poliția din sat. Apoi la Jandarmerie. La primărie informația a ajuns într-un final, dar nu s-a luat încă nicio măsură, căci oricum fapta e consumată, iar copacii oricum nu vor mai da rod. Cei de la Garda de Mediu au spus că vor analiza situația și vor face o informare scrisă cu privire la măsurile luate. Când anume, nu știm…

Primarul a promis că va face o vizită la fața locului. Se pare că nu a dispus, nici dumnealui, încă de timpul necesar. Poate dacă va fi în trecere prin acea zonă, va observa și deșeurile care stau de un an pe domeniul public, fără ca nimeni să le curețe. Poate va observa și multitudinea de asistați social care parazitează satul și care în loc să fie puși la muncă de ecologizare, de exemplu, își fac veacul prin cârciumi, bând pe banii noștri. Poate va observa că asfaltul încă n-a ajuns la toată lumea, doar până unde s-a vrut din anumite interese. Și poate, în al 12-lea ceas, autoritățile locale chiar vor reuși să facă treaba pentru care sunt plătiți din bani grei… Da, și din banii doamnei Lucia M.. Măcar pentru acest lucru, considerăm că problema ar fi trebuit tratată altfel. Dar, ca să încheiem cu o vorbă din popor… „Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.” Vă lăsăm pe dumneavoastră să trageți concluziile, urmărind materialul video de mai jos.

M. I. & I. R.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate