Din păcate, nu vrem să vedem toate aspectele tragediei din București

0

Din păcate, noi românii avem o proastă inspirație când ne furăm singuri căciula, ascunzând în mod voit unele circumstanțe și aspecte din toate domeniile începând de la istorie și terminând cu evenimentele zilnice. Din păcate, noi suntem oamenii care nu vrem să spunem că am fost aliații lui Hitler și am luptat alături de naziști, noi suntem poporul care nu prea vrea să își amintească de faptul că marele nostru poet Eminescu era consumator de opium, noi suntem poporul care nu vrea să spună că, printre poveștile pentru copii, marele povestitor Creangă a scris și povești pornografice și, în general, suntem poporul care ne facem că nu vedem multe lucruri care nu ne convin.
Strict în cazul tragediei de la București nimeni nu vrea să vorbească despre starea în care se află participanții la un astfel de concert, câți dintre ei consumaseră deja alcool sau substanțe halucinogene și care ar fi fost scenariul de evacuare și conștientizare a pericolelor la un grup de oameni cu mințile la ei față de un grup de tineri care se află sub influența unor substanțe mai mult sau mai puțin legale.
Condoleanțe familiilor victimelor!

Fără doar și poate tragedia este una înfiorătoare, iar cei care s-au implicat atunci, pe loc, sunt niște eroi, dar haideți să vedem lucrurile așa cum sunt ele în realitate. Un grup de oameni turmentați pot muri în aceleași condiții și într-o clădire cu 20 de ieșiri. Poate în cazul de față victimele nu erau drogate sau sub influența băuturilor alcoolice, cu toate că nu am văzut analize în acest sens, dar la astfel de evenimente știm cu toții că mulți dintre cei din public sunt ori băuți, ori „fumați”… ori de amândouă.
Dacă nu vom avea capacitatea să analizăm tehnic, profesionist și fără emoții tragedia de la București, vom rămâne în continuare un popor care nu are capacitatea să învețe nimic din propriile tragedii.

Iosub Robert

Post-ul Din păcate, nu vrem să vedem toate aspectele tragediei din București apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate