„Din dragoste pentru România Centenară” – carte patriotică lansată de către elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Borlești

Preocuparea pentru trecutul istoric al națiunii noastre și deopotrivă pentru viitorul ei este prezentă mai mult decât ați crede în atenția copiilor și a profesorilor nemțeni.

În sânul Școlii Gimnaziale din comuna Borlești, a avut loc joi, 28 martie, o premieră: lansarea cărții „Din dragoste pentru România Centenară”, realizată de către cadrele didactice ale unității de învățământ, în colaborare cu elevii din clasele primare și gimnaziale, cu sprijinul autorității publice locale.

”Din dragoste pentru România Centenară” nu este doar o carte cu caracter istoric și patriotic, ci reprezintă frânturi vii de suflet, materializate cu ajutorul cuvintelor pe cuprinsul a peste 100 de pagini încărcate de gânduri, trăiri și sentimente sincere.

Alături de coordonatorii proiectului, prof. învățător primar Cristina-Mariana Diaconu, directorul prof. Ionel Pătrunjel și elevii colaboratori, au fost invitați să ia parte la eveniment inspectorul școlar Elena Preda,  primarul Vali Puică, părintele paroh din satul Mastacăn, dar și cadrele didactice pensionate,  în semn de prețuire. Invitații au ținut, pe rând, scurte alocuțiuni în onoarea românilor care s-au sacrificat pentru unire și despre conținutul lucrării.

Proiectul educațional desfășurat pe parcursul anului 2018, la Școala gimnazială din Comuna Borlești, este o lecție de unire, o unire a copiilor și profesorilor cu un scop bine definit, să lase posterității dovezi clare ale iubirii lor față de neamul românesc, afirmă inspectorul școlar Elena Preda, în prefața lucrării.

Dacă vă întrebați ce rost are să rememorăm și să păstram în actualitate o sărbătoare redusă, de către cei mai mulți, doar la calitatea de simbol înnegurat de timp? Pentru că atâta timp cât fiecare dintre noi educatoare, învățători, profesori, părinți sau orice am fi, vom avea conștiința morală trează, cu rădăcini puternic înfipte în trecutul sfânt, în tot ce este românesc, atâta timp cât reușim să transmitem celor mai mici emoție, sentimente morale și patriotice reale, atâta timp cât mai putem arăta celor din jur modele de viață și trăire românească, atâta vreme cât nu lepădăm credința strămoșească și o păstrăm vie, credem cu convingere că această țară mai are o șansă să nu fie pierdută. Așa să ne ajute Dumnezeu! – susțin cu tărie autorii cărții.

La finalul evenimentului, cuvinte de laudă au fost adresate cu stimă de către primarul comunei Borlești, Vali Puică, doamnei Cristina Diaconu:

Vreau să o felicit în primul rând pe doamna profesoară Cristina Diaconu, pentru frumoasa inițiativă și multitudinea activităților. Doresc să asigur că, între Primărie și Școală colaborare este una permanentă și să reamintesc că, eu dintotdeauna am fost alături de acești copii deosebit de talentați și deștepți. Drept pentru care, doresc să-i premiez cu o excursie la Sighișoara.

  • a consemnat Viorela Gherasim

Răspunde

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate