De vorbă cu Lucian Manole, Președintele TSD Neamț [INTERVIU VIDEO]

0

Pentru că am ajuns să trăim vremuri în care toți suntem sătui să auzim de politicienii vechi, de vechile dispute politice și de aceleași intrigi dintre partide, încercăm să aducem în discuție ceva nou, ceva ce, momentan, ne poate oferi o speranță la „mai bine”. Cu forțe proaspete, cu vise mărețe și cu viziuni realiste, tinerii care au ales să facă politică pot aduce schimbarea mult visată într-o Românie care, în ultimele decenii, și-a pierdut încrederea în cei care au condus-o.

În cadrul ultimei noastre emisiuni l-am avut alături pe Lucian Manole, Președintele TSD (al Organizației de Tineri Social Democrați) Neamț. Acesta ne-a explicat motivele care stau la baza carierei sale de om politic: „M-am apucat de politică pentru că de mic mi-a plăcut acest lucru, am stat în jurul celor care fac politică în orașul meu natal, în Târgu Neamț. Mi-a plăcut să particip la dezbaterile dânșilor și vreau să duc mai departe aceste lucruri. (…) Activez și în Consiliul Local al Orașului Târgu Neamț de trei ani de zile. (…) La TSD Neamț am preluat anul trecut în luna iulie interimatul și în luna noiembrie am devenit președinte de drept al acestei organizații.”

Robert Iosub: Cum vă descurcați? Pentru că absolut toate partidele au o problemă foarte mare la zona de cadre, atât cei de vârsta a doua, a treia, dar nici tinerii nu mai vor să vină spre zona politică. Cum vă descurcați cu organizațiile de pe comune, orașe, ori la nivelul județului?

Lucian Manole: „Putem recunoaște că ne este greu cu creșterea membrilor și cu activitățile la care am dori să participe un număr cât mai mare de tineri, dar reușim, cu greu, să facem față și încercăm să atragem în continuare și alți tineri să participe prin noi proiecte care să fie benefice și pentru dânșii, să facă lucruri pozitive”

Robert Iosub: Am văzut și chiar aș vrea să îmi explicați în două trei cuvinte, pentru că la județul Neamț se mai făcea pe vremuri, ceva școală politică de vară. Se mai face ceva de genul acesta?

Lucian Manole: „Chiar și anul acesta, în perioada 14-17 septembrie, se desfășoară la Costinești Școala Politică de Vară, unde ne vom întâlni un număr de aproximativ 1000 de tineri, unde vom desfășura proiecte, work-shopuri, ne vor fi prezentate de către oameni din instituțiile statului, secretari de stat, miniștri. Vă mărturisesc că ne sunt foarte utile aceste lucruri. Și anul trecut au participat în număr de 30 de tineri din județul Neamț și le-am cerut și lor un feedback vis-a-vis de școala politică și au fost foarte încântați de cele învățate acolo și chiar unii dintre ei și-au manifestat dorința de a participa și anul acesta la această școală.

Robert Iosub: În ultimii ani s-a cultivat o ură contra PSD, s-au împărțit oamenii în tabere pro-PSD, contra-PSD, s-a făcut o politică de imagine foarte greșită la nivelul întregii țări, de împărțire a tuturor românilor și din păcate, tineretul de la PSD observ că are multe probleme pe zona online – cum ies să posteze ceva, pozitiv, negativ, orice postează, vine o armată de hateri de la guerilla unui alt partid și vă copleșesc cu tot felul de mesaje, multe dintre ele foarte triviale. Cum faceți față acestor atacuri permanente?

Lucian Manole: „Da, este greu să trecem peste acest curent, doar că încercăm să răspundem cu mesaje pozitive și să prezentăm totuși adevărul, pentru că dânșii vin cu hate și alte discuții, dar toate sunt nefondate din punctul meu de vedere și încercăm să le arătăm cum stau lucrurile să înțeleagă cu toții. Probabil și pentru că a fost acest efect de turmă toți au zis că sunt contra PSD și au mers așa, dar ușor ușor eu zic că vor înțelege adevărul și lucrurile pe care le facem.

Robert Iosub: Ce planuri de viitor aveți în sfera politică?

Lucian Manole: „Pot să vă spun că îmi doresc să ne dezvoltăm organizația pe plan județean, să o creștem, să aducem noi membri în partid, care să își facă treaba cât mai bine și să avem proiecte cât mai bune pentru întreg județul.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, clipul video din cadrul emisiunii:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate