”Dămucenii amărâți” și Covasanii miliardari

0
Autoutilitara achiziționată de primăria Dămuc

Autoutilitara achiziționată de primăria Dămuc

Primarul de la Dămuc s-a ofuscat că nu primește bani de la guvern sau de la județ, sau de unde mai așteaptă el, și s-a gândit să zică că își da demisia. Un primar cu o linie politică ambiguă, PDL-ist convins până în 2014 și apoi PSD-ist sadea, nea’ primarul a fluturat o demisie prin Consiliul Local, s-a zburlit puțin, dar a uitat să mai depună hârtia la secretarul comunei sau la prefectură, semn că de la bun început a fost foarte determinat și hotărât în a demisiona. De fapt, nu e la primul astfel de circ, în 2013 amenințând că se mută la UDMR …
Poate domnul primar Covasan a uitat dar noi ne amintim cu mult dispreț de momentul în care, în frumoasa comună Dămuc cu marele Covasan primar, li se spunea reporterilor de la Realitatea TV să vină să filmeze jaful din pădurile din zonă: ”Băi… aici nu-i România, aici e comuna Dămuc!”
Totuși nu prea înțelegem supărarea primarului și treaba cu ”dămucenii amărâți” căci noi vedem și dămuceni fericiți, cum ar fi de exemplu cei care poartă numele de Covasan, gospodari care au dat lovitura în afaceri de când Anton a ajuns primar.
Micuța firmă Mafton Prod SRL administrată de primar până în 2008 și transferată apoi lui Covasan Mariea, după care lui Covasan Mihaela, a cunoscut un succes răsunător în afaceri astfel încăt la nivelul anului 2014 a declarat o cifră de afaceri de peste 1 milion de lei noi, adică peste 10 miliarde de lei vechi, ceea ce pentru o comună cu 2.500 de locuitori e o minune economică.
Dacă e să săpăm mai adânc la rădăcina arborelui genealogic al Covasanilor dăm și peste micuța firmă Ghinda Prodcom SRL din micuțul sat Huisurez, firmuliță a domnilor Covasan Gheorghe și Covasan Ioan, care se ocupă de tăierea lemnului, această mică îndeletnicire de familie având anul trecut o modestă cifră de afaceri de 5.500.000 lei noi sau în lei vechi, cum se zice la Dămuc, vreo 55 de miliarde.
Putem să mai săpăm și să dăm și peste altă minusculă afacere Covasan Duo For SRL tot pe numele a doi Covasani care a scos și ea miliardul în cifra de afaceri, anul trecut având ca obiect de activitate ”exploatare forestieră”.
Chiar nu mai știm ce să zicem… ne e frică să săpăm mai departe să nu dăm peste altceva.
Domnul primar Covasan pare a fi săracul familiei. Toți Covasanii au firme care au înregistrat în 2014 cele mai mari recorduri de când sunt înființate și până în prezent iar el pierde vremea pe la primărie. Toată familia lui învârte zeci de miliarde, numai el plimbă hârtii.
E bine să știe oamenii din Dămuc că din 2008, de când Covasan e primar, și până azi, firmele mai sus menționate, au însumat o cifră de afaceri de 33.622.053 lei pe care, dacă ar fi să-i împărțim la cei 2.761 locuitori din Dămuc, de la cel cu țâța-n gură până la cel cu barba sură, ar însemna 12.177 lei, adică 121.770.000 lei vechi de căciulă.
Cu tot respectul față de funcția de primar al comunei Dămuc, rugăm pe domnul Covasan Anton să lase vrăjeala și să își dea odată demisia că devine penibil deja.

Iosub Robert

Post-ul ”Dămucenii amărâți” și Covasanii miliardari apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate