Cursuri de pregătire DELF Elevi, septembrie-decembrie 2016, la Piatra-Neamţ

0
header

INSTITUTUL FRANCEZ IAŞI organizează cursuri de pregătire DELF şi simulări de examene pentru elevii de gimnaziu şi liceu, acestea fiind programate la Colegiul Naţional „Petru Rareş” (pentru nivelele B1 şi B2) şi la Şcoala Gimnazială nr. 2 (pentru nivelele A1 şi A2), în perioada septembrie-decembrie 2016.

Cursurile au în vedere pregătirea examenelor DELF Elevi din sesiunea 10-11 decembrie 2016, care vor avea loc la INSTITUTUL FRANCEZ IAŞI (înscrieri până pe 25 noiembrie)

Elevii înscrişi la aceste cursuri beneficiază de un abonament gratuit de un an la mediateca Institutului Francez Iaşi şi primesc un atestat la finalul cursului. Grupele sunt formate din maxim 15 elevi, iar fiecare modul durează 34 de ore. Pentru suma 400 de lei, cursanţii primesc un manual, un caiet de exerciţii şi un CD.

Diplomele DELF sunt utile atât elevilor care doresc să se înscrie la liceu în clase bilingve, elevilor de liceu care vor avea două probe de limbi străine la bacalaureat (DELF-ul putând fi echivalat cu una dintre ele), cât şi elevilor de gimnaziu, în contextul noilor reglementări ale Legii Educaţiei.

Diplomele DELF, valabile pe viață, sunt recunoscute internaţional, atât pentru studiile universitare în spaţiul francofon, cât şi în viitoarea carieră.

Înscrierile la cursurile de pregătire DELF se fac până pe 3 octombrie 2016.

Ce trebuie să știți despre DELF:

  • Diplomele DELF sunt eliberate de Ministerul Francez al Educației Naționale și sunt valabile toată viața. Aceste diplome înlocuiesc proba de limbă străină de la Bacalaureat și testul de limbă străină de la admiterea în liceu.
  • Diplomele DELF reprezintă diplome oficiale de limbă franceză și validează în mod echilibrat, fiabil și obiectiv competențele de comunicare în conformitate cu Cadrul European Comun de Referință pentru Limbile Străine
  • Țările francofone oferă studenților străini numeroase burse de studiu în universități (Erasmus+)
  • Studiile în universitățile din Franța sunt printre cele mai ieftine din Europa
  • Mai mult de 2000 de firme francofone își desfășoară activitatea în România, prezentând o importantă ofertă de locuri de muncă
  • Franceza este una dintre limbile de lucru cele mai folosite în instituțiile europene
  • Cunoașterea limbii franceze facilitează mobilitatea pe piața muncii.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate