Criza de vaccin antirabic s-a rezolvat

0
ax

Compania Sanofi Pasteur a anunţat că a acceptat furnizarea vaccinului antirabic în România la preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii.

”Având în centrul preocupărilor sănătatea publică din România, Sanofi Pasteur a decis să accepte furnizarea pe plan local de vaccin Verorab (vaccin antirabic inactivat, pulbere și soluție pentru suspensie injectabilă, pachet de 5 fiole incolore, cu o singură doză de pulbere, și 5 fiole de 0,5 ml soluție pentru suspensie injectabilă) în condițiile propuse de către Ministerul Sănătății. Decizia Sanofi Pasteur s-a bazat pe preocuparea noastră constantă pentru sănătatea publică și pentru sănătatea fiecărui pacient român. Sanofi Pasteur a acționat întotdeauna în conformitate cu legile locale. Confirmăm încă o dată că întreaga documentație de preț pentru vaccinurile Sanofi Pasteur a fost înaintată autorităților locale în deplină conformitate cu legislația și reglementările actuale. Sanofi Pasteur dorește să reconfirme disponibilitatea stocurilor de vaccin antirabic Verorab necesare pentru a satisface cererile spitalelor din România”, informează un comunicat de presă remis de compania Veronab.
Amintim că, la sfârșitul lunii noiembrie, purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, preciza că stocurile de vaccin antirabic și antitetanos la această unitate medicală erau epuizate.
Problemele au fost strict legate de renegocierea prețului pentru produse biologice între Ministerul Sănătății și producătorii de vaccin.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate