Credeți că știți ceva despre internet? Ei bine, aflați că nu știți aproape nimic!

0
tor

Am ajuns deja în jurul procentului de utilizatori de internet de aproximativ 50% din populație și cu toate astea numărul celor care cunosc într-adevăr ce se întâmplă pe internet rămâne constant în jurul procentului de 1 la 1.000.000 de utilizatori.
Dacă întrebi orice utilizator de PC ce este internetul îți va spune că e o rețea globală de site-uri, rețele de socializare și alte câteva facilități cunoscute de toată lumea. Ei bine … ceea ce vedeți dumneavoastră și utilizați zilnic se numește în limbaj de specialitate ”internet de suprafață” și nu reprezintă decât maxim 0,05 % din volumul de informații de pe internet. Dincolo de ce vedeți dumneavoastră se află un prim nivel denumit undernet, partea invizibilă pentru utilizatorii normali. Aici găsiți tot ce vreți, de la magazine de arme, droguri, identități false, mercenari, hackeri și lucruri pe care nici măcar nu vi le imaginați. Din această zonă a internetului se pot organiza niște manipulări ale utilizatorilor normali de internet de nici cele mai pregătite servicii de informații nu ar putea să le facă față. Desigur că undernet-ul înseamnă mult mai mult: canale proprii de comunicare, browsere proprii cu criptare sau redirecționare și multe alte unelte virtuale care, slavă domnului că nu sunt la îndemâna oricărui neinițiat.
Deci, după cum vă spuneam, dumneavoastră, utilizatorii normali, folosiți maxim 0,05% din resursele de pe internet. 90% este reprezentat clar de undernet descris mai sus și care se adresează celor inițiați iar restul de 9,95% este dominat de o zonă extraordinar de bine securizată, darkweb-ul, cea mai ”neagră” parte a internetului unde accesul este permis doar pe bază de recomandări, utilizatorii sunt atent selectați și comunicarea se face doar criptat.
Despre alte subzone ale internetului se poate vorbi mult, ideea de bază este că acest mediu virtual trebuie tratat cu mare atenție pentru că este la fel de periculos ca și un iceberg din care puteți vedea doar 1%. Internetul poate nărui vieți, poate nenoroci familii, poate distruge afaceri și poate pune pe butuci economii, națiuni și idealuri. Pe viitor, când mai auziți de tot felul de legi care reglementează mediul online sau când mai auziți persoane care spun că știu ce e cu internetul, amintiți-vă că doar 0,05 % din internet este vizibil și fiți rezervați.

Iosub Robert

Post-ul Credeți că știți ceva despre internet? Ei bine, aflați că nu știți aproape nimic! apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate