Ciprian Șerban, Vicepreședinte al Camerei Deputaților: „După demisia premierului Ciucă, România are nevoie rapid de un guvern funcțional, cu puteri depline”

0

Amânarea cerută de PSD pentru discuțiile privind rotația la guvernare până la finalizarea grevei din educație a fost un gest de respect față de cei 3 milioane de elevi și părinții lor, care așteptau reluarea cursurilor și încheierea anului școlar. Aceasta reprezintă o nouă dovadă a responsabilității cu care PSD abordează relația cu fiecare categorie socială din România. Momentul în care va avea loc rotația premierilor va reprezenta un semnal clar că trăim într-o democrație puternică și autentică, în care transferul de putere poate avea loc în siguranță.

Formarea noului guvern va aduce și o schimbare de viziune, punând accentul pe echitatea socială și pe dezvoltarea firmelor și producției românești. În tot acest timp, PSD a lucrat la definirea programului de guvernare pentru a transpune această viziune în practică. Prioritatea absolută pentru următoarele luni va fi finalizarea reformelor din PNRR pentru a asigura o absorbție eficientă a fondurilor europene.

Amânarea, cerută de PSD, a oricărei discuții pe tema rotației la guvernare, până la finalizarea grevei din educație, a fost un gest de respect pentru cele 3 milioane de elevi și părinții lor, care așteptau reluarea cursurilor și încheierea anului școlar. Este o nouă dovadă de responsabilitate pe care PSD o abordează în relația cu fiecare categorie socială din România, iar momentul în care va avea loc rotația premierilor este un semnal ferm că trăim într-o democrație puternică, autentică, în care poate avea loc în siguranță un transfer al puterii.

Formarea noului guvern va însemna și o schimbare de viziune care va pune accentul pe echitate socială și pe dezvoltarea firmelor și producției românești. În tot acest timp, PSD a lucrat la definirea programului de guvernare, pentru transpunerea acestei viziuni. Prioritatea absolută pentru următoarele luni va fi finalizarea reformelor din PNRR pentru absorbția banilor europeni.

După demisia premierului, urmează consultările și definitivarea programului de guvernare.

Ne dorim ca acest proces de învestire să se încheie cât mai repede. Orice zi câștigată înseamnă finalizarea unor proiecte și reforme importante și mai mulți bani care intră în conturile României și în economia românească.”, a transmis Vicepreședintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate