Calendarul olimpiadelor naționale și internaționale organizate în județul Neamț

0
DSC_0019

Vineri, 15 aprilie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, în cadrul unei conferințe de presă a fost prezentat calendarul olimpiadelor naționale și internaționale care vor fi organizate în județul Neamț începând de săptămâna viitoare.
Vom avea onoarea de a găzdui în Neamț, începând de săptămâna viitoare, trei olimpiade, două olimpiade naționale și una internațională, a precizat pentru început prof. Elena Preda, purtătorul de cuvânt al ISJ Neamț.
Detaliile despre fiecare olimpiadă în parte au fost oferite de: prof. Teodorescu Valentin, inspector școlar disciplina lb. franceză, care se ocupă de Olimpiada Națională de Limbi Romanice, Mihai Giosan, inspector disciplina religie, căruia i-a fost atribuită Olimpiada Națională de Religie și prof. Ungureanu Florentina, inspector școlar disciplina informatică, gazdă pentru Olimpiada Internațională de Informatică.
Suntem conștienți că prin organizarea la Neamț a acestor olimpiade naționale se atestă de fapt valoarea școlii nemțene. Școala nemțeană este una de elită și sunt mândru că fac parte din acest sistem, din acestă zonă educațională, a precizat inspectorul general Viorel Stan.
Astfel, prima olimpiadă va avea loc în perioada 18-22 aprilie, Olimpiada de Limbi romanice, unde vor fi testate competențele elevilor la limbile franceză, italiană, spaniolă și portugheză.
În desfășurarea acestei olimpiade sunt implicate Colegiul Național ”Petru Rareș”, care va găzdui proba de limba franceză și Colegiul Național ”Calistrat Hogaș”, unde se vor desfășura probele la limba italiană, spaniolă și portugheză.
Festivitatea de deschidere va avea loc luni, 18 aprilie, unde sunt așteptați peste 500 de elevi din toate județele țării și din București, ce vor fi însoțiți de 79 de profesori.
Elevii participanți vor fi cazați în campusul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu” și în internatul Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț.
Elevii vor avea parte și de o serie de activități recreative. Aceștia vor face marți un tur al orașului și al muzeelor din Piatra-Neamț, iar miercuri vor vizita Cetatea Neamțului și Casa Memorială Ion Creangă. În acest program sunt angrenați aproximativ 80 de elevi voluntari de la colegiile ”Petru Rareș” și ”Calistrat Hogaș” care se vor ocupa de buna dispoziție a oaspeților.

Următoare olimpiadă organizată în Neamț va fi Olimpiada națională de religie – cultul ortodox Acesta va debuta, în perioada 4-7 mai, la Seminarul Teologic Ortodox ”Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, unde sunt așteptați 150 de elevi și 48 de profesori.

De asemenea, Colegiul Național de Informatică va găzdui, în perioada 18-23 iulie, cea de-a XXIII-a Olimpiadă de Informatică a Europei Centrale, unde vor participa elevi din Croația, Cehia, Germania, Polonia, Ungaria ;i România

 

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate