Bumerangul cu ”prețul apei” lovește năpraznic

0
apa1

Timp de aproape 3 ani de zile, politicieni și alte persoane ”interesate” au dezbătut sub toate formele posibile problema prețului apei la Piatra Neamț, arătând în continuu cu degetul spre PSD ca element de control asupra tarifelor impuse de Apa Serv la nivelul județului Neamț. Desigur că PSD-ul nu avea nicio putere locală de a schimba prețul apei iar cei care contestau acest lucru spuneau în continuu că dacă PSD conduce, PSD să micșoreze prețul.
Aceste discuții populiste au fost purtate întotdeauna de oameni care, în marea lor majoritate, știau că nu se poate scade prețul la apă pe plan local și chiar pe asta mizau încercând prin aceste dezbateri să scadă valoarea electorală a social democraților nemțeni.
Iată că acum tot discursul care ar fi trebuit să lovească în PSD-ul nemțean s-a transformat într-un bumerang, căci guvernul PSD reduce TVA la apă de la 20% la 9%, deci de la 01.01.2016 prețul la apă la Neamț va fi mai mic cu 11%. Să spui trei ani de zile că apa e prea scumpă și să vină PSD să o ieftinească e cel mai frumos cadou electoral pe care puteau să îl primească social democrații nemțeni.
Suntem foarte curioși totuși cum vor reuși politicienii nemțeni, atât de stânga cât și de dreapta, să țină prețul redus la apă fără să piardă cele 150 milioane de euro care trebuie să vină pe noile investiții în apă/canal.

I.R.

Post-ul Bumerangul cu ”prețul apei” lovește năpraznic apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate