Bugetul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, adoptat în Parlament

0
11

Bugetul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice pentru anul 2016 a fost adoptat cu unanimitate de voturi, de Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului, cu un amendament.

Amendamentul admis aparține senatorului PSD Ecaterina Andronescu și prevede introducerea unui nou ordonator de credite – Academia Oamenilor de Știință din România și a unei noi file de buget, având în vedere ca este o instituție nou creată.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a precizat că bugetul ministerului este unul „realist”și a fost a fost gândit să acopere cheltuielile salariale și materiale pentru întreg învățământul, ținându-se cont și de ultimele creșteri salariale.

Pentru învățământul superior avem o creștere de 22% finanțare de baza și 20% o creștere a burselor pentru studenți, avem de două ori mai multe resurse pentru cheltuielile din sold, ceea ce pune în valoare autonomia universitara. Avem resurse pentru investitii, sunt la acelasi nivel ca în acest an. Pentru cercetare – dezvoltare avem o creștere de 33% a bugetului, a mai declarat ministrul Educației.

Conform afirmațiilor ministrului Adrian Curaj, au mai fost alocați bani pentru Institutul Cantacuzino, 47 milioane de lei, iar resursele pentru Institutul Limbii Române sunt de asemenea consistente.

Bugetul alocat Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice pentru anul 2016 este de 10,59 miliarde de lei și va reprezenta 3,61% din PIB.

sursa: portalinvatamant.ro

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate